Rusya’da 15 Şubat komplosu protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaretiyle sonuçlanan 20 yıl önceki uluslararası komplo, Stavrapol’da düzenlenen bir eylemle ile protesto edildi.

Rusya Federasyonu’nun Satavrapol kentine bağlı Novoaleksandrovski ilçesinde yaşayan Kürtler, Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplonun yıldönümünde bir protesto eylemi düzenledi.

Novoaleksandrovski Kürt Kültür Derneği tarafından organize edilen eyleme çok sayıda Kürt ve dostu katıldı. Novoaleksandrovski Kültür Merkezi önünde bir araya gelen eylemciler burada yaptığı basın açıklamasıyla Öcalan’a karşı gerçekleştirilen uluslararası komployu kınarken, Leyla Güven öncülüğünde Kürdistan’da ve yurtdışında Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan açlık grevlerini destekledi.

Eylemciler adına Novoaleksandrovski Kürt Kültür Derneği Eşbaşkanı Hüseyin Ahmedov bir konuşma yaptı.

Ahmedov, şöyle konuştu: “1998 yılında başlayan ve 15 Şubat 1999’da Önderliğimizin haince uluslararası bir komplo ile Türkiye’ye teslim edilişinin üzerinden 20 yıl geçti. Bu yirmi yılda Kürt Özgürlük Hareketi ve Önderliği yürüttüğü mücadele uluslararası komployu bir çok kez boşa çıkarmış ve komplonun amacına ulaşmasına engel olmuşlardır. Kürt Halkı Önderliğine olan bağlılığı ile mücadeleye katılmış ve bu mücadelenin başarıya ulaşması için Kürdistan’ın dört parçasında halk direnişleri olmuştur. Faşist Türk devleti yürüttüğü kirli politikalarla PKK’yi tasfiye edemeyeceğini anladı. Onun için Kürt Halk Önderine tarihte eşi benzeri görülmemiş bir tecrit uyguluyor. Bu insanlık dışı tecridin kırılması ve Önderliğimizin biran önce özgürlüğüne kavuşması için başta Leyla Güven, Nazır Yağır olma üzere açlık grevine giren eylemciler Kürdistan direniş tarihine şimdiden girmeyi başardılar.”

Ahmedov’un ardından İbrahim Bazuev şunları ifade etti: “Halkımız mücadeleyi yükselterek AKP MHP faşizmini boşa çıkarabilir. AKP estirdiği devlet terörü ile kaybettiğini toplumdan saklamak istiyor. Halkımız Önderliği etrafından kenetlenerek bu faşist devleti yıkabilir. AKP ve Erdoğan’ın giderek faşistleşen ve sınır tanımayan inkar ve imha politikalarını uluslararası güçlerin de görmesi gerek. Bizler Rusya’da yaşayan Kürtler olarak öncelikle Rusya başta olmak üzere tüm uluslararası güçlere çağrıda bulunuyoruz. AKP faşizmine dur deyin. AKP’nin işlediği insanlık suçuna ortak olmayın. Abdullah Öcalan bir halk önderidir. Sayısı 50 milyona ulaşan bir halk Öcalan’ı önder olarak kabul etmiş. Toplum içinde bu kadar ağırlığı olan birini AKP’nin insafına bırakmayın.”