Simonnet: Barış için PKK listeden çıkarılmalı

Strasbourg’daki açlık grevine destek veren Fransa’nın en büyük sol oluşumu olan La France Insoumise Ulusal Sözcüsü Danielle Simonnet, Kürt halkının faşizme karşı direnişinin örnek olduğunu vurguladı.

Strasbourg’da 31’inci gününü geride bırakan tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine uluslararası alandaki destek her geçen gün artıyor. Eyleme destek verenler arasında Jean-Luc Mélenchon önderliğindeki France Insoumise (Boyun Eğmeyen Fransa) adlı üst oluşuma üye parlamenterler, seçilmişler ve adaylar da vardı.

Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ndeki 14 açlık grevi eylemcisini yerinde ziyaret eden France Insoumise  bileşenlerinden Sol Parti (PG)’nin Paris Belediye Meclis üyesi Danielle Simonnet, partisi adına eyleme desteklerini iletti. Simonnet aynı zamanda ülkenin en güçlü sol gücü konumundaki France Insoumise adlı çatı partisinin ulusal sözcüsü ve Sol Parti Eş Koordinatörlüğü görevini de yürütüyor.

‘10 BİNİ AŞKIN KÜRT TUTSAĞIN TUTUMUNU YANSITIYOR’

Açlık grevine dair desteğini aynı zamanda Twitter hesabından da paylaşan Simonnet, Leyla Güven’in başlattığı açlık grevini desteklemek amacıyla Strasbourg’da olduğunu söyledi. Güven’in 6 Kasım’dan bu yana Öcalan’a yönelik tecride karşı eylemde olduğuna dikkat çeken Simonnet, bu tutumun cezaevlerindeki 10 bini aşkın Kürt devrimci tutsağın ortak tutumu olduğunun altını çizdi.

ERDOĞAN DİKTASININ HEDEFİ ROJAVA PROJESİNİ YOK ETMEK

Erdoğan’ın politikalarının diktatöryal, faşist, milliyetçi ve gerici olduğuna vurgu yapan Danielle Simonnet,  “Bu politikalar Türk ve Kürt halkının üstüne çökmektedir. Üstelik de Kürtler, bugüne kadar DAİŞ’e karşı en iyi savaşanlar ve Fransa’nın da en iyi müttefikleriydiler. Bugün Erdoğan Türkiye’si Rojava’ya saldırı tehdidinde bulunuyor ve saldırmaya da hazırlanıyor. Ancak Rojava, Suriye’de demokrasi ve barışa odaklı, çoğulcu gerçek bir proje demektir. Bu proje sosyalist ve ekolojik; dinler ve etnisiteler üstü ve feminist bir projedir” diyerek, saldırıların bunu yok etme amaçlı olduğuna işaret etti.

PKK ‘TERÖRİST ÖRGÜTLER LİSTESİNDEN’ ÇIKARILMALI!

Türkiye’nin olası bir saldırısının mutlaka engellenmesi gerektiği çağrısı yapan Danielle Simonnet, uluslararası bir barış konferansı düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Böylesi bir barış konferansının ilk şartının Kürtlerin taraf olarak tanınması olduğunu ifade eden Simonnet, Fransa ve Avrupa Birliği’nin (AB) PKK’yi ‘terörist örgütler listesi’nden çıkarması çağrısı yaptı. Fransa’nın ve AB’nin Kürtlere karşı sorumlulukları ve ödevleri olduğunu söyleyen Simonnet, geçtiğimiz günlerde Kürtlere destek açıklaması yapan onlarca parlamenter gibi desteklerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.