Sosyal medyada 19 Temmuz’un yıldönümüne yoğun ilgi!

19 Temmuz 2012 günü start alan Rojava devriminin 7’inci yıldönümü dolayısıyla Küresel Rojava Ağı RISEUP’un sosyal medyada “#pirozbe / # riseup4rojava” etiketleri başlattığı kampanya yoğun ilgi gördü.

Rojava devrimi 19 Temmuz 2012’de Batı (Rojava) Kürdistan’ın Kobanê kentinde başlamış ve hızla Efrîn, Qamişlo ve Dêrik gibi diğer kentlere yayılmıştı. 19 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle Küresel Rojava Ağı RISEUP, internet kullanıcılarını Rojava devrimini kutlamak için ilgili video, görüntü ve mesaj paylaşmaya çağırmıştı.

Cuma günü sosyal medyada ağlarında “#pirozbe ve # riseup4rojava” etiketleri ile başlayan kampanya sosyal medya kullanıcılarından yoğun ilgi gördü.

Twitter ve Facebook üzerinden yürütülen kampanyada sosyal medya kullanıcıları Rojava devrimine ilişkin akıllarında kalan fotoğraf ve olayları paylaştılar.

Kullanıcıların çoğu “Direniş ve özgürlüğe adanan 7 yıl için teşekkürler” sözleriyle başlayan paylaşımlarda Rojava ve Kuzey Suriye’de yaşayan halkların 2012’den bu yana başta DAİŞ çeteleri olmak üzere işgalci güçlere karşı verdikleri mücadeleye dikkat çektiler. Aynı zamanda Rojava devriminin bir kadın ve ekoloji devrimi olduğu da ifade edildi.

Kürtçe’nin yanı sıra İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Türkçe ve İtalyanca gibi dünyanın değişik dillerinde yapılan paylaşımlarda birçok kez Rojava devrimi sırasında şehit düşen YPG/YPJ savaşçılarının fotoğrafları yer aldı.

Küresel Rojava Ağı, çok sayıda sendika ve örgütten oluşuyor. Bular arasında anarşist CNT sendikası, komünist CGT, Rete Kurdistan Italia, Almanya’dan antifaşist hareket Antifa, Rojava örgütleri, Kürdistan Öğrenciler Birliği YXK ve Tatort Kurdistan da yer alıyor.