Stockholm’de Deniz Poyraz için eylem

Stockholm’de İzmir HDP’de Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi.

İsveç’in başkenti Stockholm’de İzmir HDP’de Deniz Poyraz’ın katledilmesi bir eylemle protesto edildi.

Stockholm’deki Sergelstorg Meydanı’nda düzenlenen eylem Amara Kadın Meclisi ve NCDK-Stockhom tarafından düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde NCDK-Stockholm Eşbaşkanı Menice Brusk bir konuşma yaptı.

Brusk, faşist AKP-MHP rejiminin çetelerle işbirliğinin sadece Kürt düşmanlığına dayandığını belirtti.

Türk devletinin son günlerde düzenlediği siyasi soykırım operasyonlarının yanı sıra Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarıyla Kürt halkının tüm değerlerine yönelik topyekün bir savaş başlattığını vurgulayan Brusk, faşist zihniyetin çocuk, kadın demeden tüm Kürt halkını hedef aldığını söyledi.

Kadın Barış İnisiyatifi ve Alevi Derneği adına konuşmalardan sonra İsveç Kadınlar Birliği Sara sözcüsü Ayşe Göktepe bir konuşma yaptı.

HDP’ye yönelik halk desteğine tahammülü olmayan faşist iktidarın şimdi de siyasi katliamlarına bir yenisini ekleyerek Deniz Poyraz’ı katlettiğini belirten Göktepe, “Halkın oylarıyla seçilmiş siyasetçileri, devrimci, demokrat kesimleri hedefleyerek bu tür saldırıların önünü açan bu iktidar en çok da kadınlardan korkmaktadır” dedi.

Sol Parti Milletvekili Daniel Reazat da yaptığı konuşmada HDP’ye yapılan saldırıları kınadı ve Erdoğan’ın Kürt halkına uyguladığı bu kirli savaşın artık son bulması gerektiğini söyledi.

Reazat İsveç hükümetine de Türkiye ile tüm siyasi ve ekonomik ilişkilerini durdurması, özgürlük mücadelesi veren en büyük Kürt örgütü olan PKK’nin terör örgütleri listesinden bir an önce çıkarması çağrısında bulundu.

Sanatçı Serpil İnanç da halkları dayanışmaya davet ederek, Deniz Poyraz’ın annesinin sözlerini hatırlattı. “Bir Deniz gider, bin Deniz gelir” diyen Serpil İnanç, mücadeleden asla vaz geçilmeyeceğini, mevcut faşist iktidarın yıkılacağını da sözlerine ekledi.

HDP bayrakları ile Deniz Poyraz’ın fotoğrafları taşındığı eylem, “Şehitler ölmez”, “Yaşasın HDP”, “Yaşasın Kürt halkının direnişi”, “HDP halktır halk burada” ve “Faşist Erdoğan” sloganları ile sona erdi.