Stockholm'de Cumartesi Anneleri'yle dayanışma eylemi

İsveç'in başkenti Stockholm'de Cumartesi anneleri ile dayanışmak amacıyla eylem düzenlendi.

23 yıldan beri devletin kaybettiği çocuklarını arayan Cumartesi Anneleri'ne destek amacıyla İsveç'in Başkenti Stockholm'de bir eylem gerçekleştirildi.

Dayanışma Derneği, Kadın Barış İnisiyatifi, Stockholm Alevi Kültür Merkezi ve Sanat Derneği’nin çağrısı üzerine Raoul Wallenberg Meydanı'nda gerçekleştirilen gösteride eylemciler, ellerinde Türk devleti tarafından kaybedilenlerin resimlerini taşıdı.

Kadın Barış İnsiyatifi lideri Latife Fegan, Gazeteci-Yazar Ragıp Zarakolu ve HDP Milletvekili Zeynel Özen, Cumartesi Annelerinin verdikleri kararlı mücadeleyi destekleyen içerikte konuşmalar yaptı ve Cumartesi Anneleri'ne gerçekleşen saldırıyı kınadı.

Cumartesi Anneleri'nin kaybolan çocuklarının faillerinin meçhul değil devlet ve para-militer çeteler olduğunu vurgulayan HDP Milletvekili Zeynel Özen, kendisinin kaybedilen yeğeni ve dayısının oğlunun mezarlarının bile bilinmediğini söyledi.

Özen, tek adamın egemen olduğu sistemde güçler ayrılığının ortadan kalktığına ve parlamentonun işlevini kaybettiğine dikkat çektikten sonra “Eğer biz sokaklarda, barikatlarda yoksak biz parlamentoda da yokuz. Orada yapabileceğimiz bir şey de yok” dedi.