Güven'in tutuklanması Stockholm ve Köln'de protesto edildi

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in Türk devleti tarafından tutuklanması İsveç'in başkenti Stockholm ve Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

STOCKHOLM

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in tutuklanması İsveç Parlamentosu önündeki Mynttorget Meydanı'nda protesto edildi.

Amara Kadın Meclisi adına bir konuşma yapan Girin Kasırga, Güven'in yaşamını demokrasiye adadığını belirterek, baskılara karşı direndiği için 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Kadın ve Kürt düşmanı bu kararın diktatör Erdoğan'ın direktifleriyle gerçekleştiğini hatırlatan Kasırga, “Bu düşmanca karar sadece Leyla Güven'e ve DTK'ya değil ülkede yaşayan tüm kadınlar, demokratik güçler ve Kürtlere karşı alınmıştır” dedi.

Kasırga, kadınların diktatör Erdoğan yargılanana kadar sokaklarda olmayı sürdüreceklerine vurgu yaptı.

KÖLN

Almanya'nın Köln kentinde de aynı amaçla bir protesto eylemi gerçekleşti.

Köln Viyan Kadın Meclisi üyeleri saat 15.00’te HBF önünde bir araya geldi. Pandemi nedeniyle sayının sınırlı tutulduğu eylemde kadınlar Leyla Güven’in posteri ile Almanca “herkesi Leyla Güven’in sesi olmaya çağırıyoruz”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Türk devleti kadınları hedef alıyor” yazılı dövizler taşıdı.

Eylemde okunan TJK-E bildirisinde Güven’in tutuklanmasının düşman hukuku ve uygulamasının bir sonucu olduğuna dikkat çekildi.

Bildiride “Leyla Güven, hayatını demokrasiye adamış, zulme karşı olan birisidir. Ne Leyla Güven ne kadınlar ne Kürtler mücadeleden vazgeçecekler. Aksine, öfkemiz her zamankinden daha büyük. Bu düşmanca karar sadece Leyla Güven'e değil, sadece DTK'ye değil, ülkedeki tüm kadınlara, Kürtlere ve tüm demokratik çevrelere yöneliktir. Diktatör Erdoğan'a DUR deme vakti geldi. Bugün değilse ne zaman?” denildi.

Eylemde TJK-E tarafından başlatılan “diktatörün yargılanması için 100 neden 100 bin imza” kampanyası da anlatıldı. Kampanya kapsamında imza toplandı.