Stockholm'de yürüyüş 2. gününde

Stockholm'de uluslararası komploya karşı uzun yürüyüş 2. gününde.

Kürdistanlılar ve dostlarının, 15 Şubat uluslararası komplosunun yıl dönümünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük için İsveç'in başkenti Stockholm'de dün başlattığı uzun yürüyüş 2. gününde.

Yürüyüşün birinci etabını dün coşkuyla tamamlayan eylemciler, saat 11.00 sularında  Rålamshovsparken'de bir araya gelerek uzun yürüyüşün ikinci etabını başladı.

'TÜRK ORDUSU DEFOL!'

Ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu flamalar, Türk devletini kınayan ve Öcalan'a özgürlük talep eden pankratlar taşıyan eylemciler, kortejin en önündeki araca yerleştirilen hoparlörlerden konuşma yapıyor.  

Asuri-Süryanilerin kendi bayraklarıyla katıldığı uzun yürüyüşte, sık sık ”Be Serok jiyan nabê”, ”Öcalan halktır, halk burada”, ”Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü”, "Bijî Serok Apo”, "Kanlı ellerinizi Kürdistan'dan çekin”, "Türk ordusu Kürdistan'dan defol” sloganları atılıyor.

'ÖCALAN ÖZGÜR OLANA KADAR...'

Doğu Kürdistanlı eylemcilerden Amir Babakiri, ANF'ye konuşarak, “Önderliğimize yapılan uluslararası komployu kınamak için bu yıl da sokaklardayız. Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar sokaklara çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.

Türk devletinin Kuzeydoğu Suriye ve Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını sürdürdüğüne dikkat çeken Babakiri, “Türk devleti ve beraberindeki cihatçı çetelerin bu saldırıları uluslararası komplonun bir devamıdır. Kürdistan'ın tüm parçalarında yaşayan Kürtler bir araya gelip Türk devletinin soykırım saldırılarını durdurmalı” şeklinde konuştu.

'TEK İRADE ÖCALAN'

Kuzey Kürdistanlı Şefik Agir de Öcalan'ın tecrit altında tutulmasından sadece Kürt halkı değil, tüm Ortadoğu halklarının zarar gördüğünü söyledi. Agir, “Savaşı durdurabilecek ve barışı sağlayabilecek tek irade olan Öcalan serbest bırakılmalı” dedi.

Uzun yürüyüş saat 17.00 sularında parlamento binası önünde düzenlenecek bir mitingle sona erecek.