Strasbourg’da 32’nci gün: Yeşil Sol Parti’den destek 

Tecride karşı Strasbourg’daki açlık grevi devam ederken, çok sayıda seçilmiş ile Yeşiller Sol Partisi’nden de destek ziyareti yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı Strasbourg’da 17 Aralık’ta başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 32'nci gününde kararlılıkla sürdürülürken, eyleme destek de her geçen gün artıyor. Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde sürdürülen açlık grevini, kent ve çevresindeki Kürdistanlıların yanı sıra birçok siyasetçi de ziyaret ederek, destekledi. 

Eylemcileri ziyaret edenler arasında gasp edilen Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Leyla İmret, 26’ncı dönem HDP Milletvekili Nursel Aydoğan ve Yeşil Sol Parti'nin eski eş sözcülerinden Mehmet Cengiz de vardı.

Ziyaret sırasında söz alan Cengiz, eylemcilerle yan yana gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, partisinin eylemcilerle dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Öcalan’a uygulanan ağır tecrit başta olmak üzere, Türkiye’deki adaletsizliği ve hukuksuzluğu kınadıklarını vurgulayan Cengiz, demokratik mücadelenin politik anlayış ve uygulamalarla bastırıldığını, düşüncelere dahi kayyum atandığını söyledi. 

ORTAK MÜCADELE VURGUSU 

Cengiz, devamla “Demokrasi ve barış mücadelesinin daha da güçlendirilmesi için dayanışma içerisinde mücadele verilmelidir. Parlamentonun işlevini yitirdiği, faşizmin bütün kurum ve kuruluşları eline geçirdiği bir süreçte elbette ki ortak mücadele etmek, ortak bir hat üzerinde direnişi büyütmek zorundayız” diye konuştu. 

Açlık grevinin onurlu bir direniş olduğunu sözlerine ekleyen Mehmet Cengiz, “ Bu direnişinizden dolayı sizleri kutluyoruz” dedi.  

'AMACIMIZA ULAŞANA KADAR...'

Eylemciler adına teşekkür eden Yüksel Koç ise, tecridin halklara yönelik baskıcı faşizan politikalarla bağına dikkat çekti. Tecridin kırılmasının aynı zamanda halklar üzerindeki faşist politikaların kırılması anlamına geleceğini söyleyen Koç, kendilerinin bu amaca ulaşana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı. 

ZİYARETLER VE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Strasbourg ve çevresinde yaşayan çok sayıda Kürdistanlı da eylemcileri ziyaret etti. Öte yandan, eylemciler adına Avrupa Konseyi (AK) ve üye ülkelerin temsilcilikleri nezdindeki bilgilendirme çalışmalarının da devam ettiği bilgisi verildi.