Strasbourg’da belediyelerin gasp edilmesi protesto edildi

Amed, Van ve Mardin belediyelerinin gasp edilmesi Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen bir yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

Amed, Van ve Mardin belediyelerinin, AKP / MHP rejimi tarafından gasp edilmesi Fransa’nın Strasbourg kentinde protesto edildi. TJK-F ve CDK-F’nin çağrısı ile düzenlenen eylem Kleber Meydanı’nda yapıldı.

Kürdistanlıların yanı sıra Fransızların da katıldığı mitingde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve HDP bayrakları açıldı.

Fransızca “Tiran Erdoğan’a karşı direniş” yazılı pankart da açıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ardından halk yürüyüşe geçti. Kent merkezinde düzenlenen yürüyüş boyunca bildiriler dağıtılırken, konuşmalar da yapıldı.

“HDP’nin direnişini selamlıyoruz”, “Katil Erdoğan, diktatör Erdoğan”, “Kürdistan’a politik çözüm” sloganlarının atıldığı yürüyüş ardından Kleber Meydanı’na bir miting düzenlendi.

Mitingde yapılan konuşmalarda belediyelerin gasp edilmesi ile halk iradesinin yok sayıldığı belirtildi.

Halk iradesinin yok sayıldığı rejimlerin “diktatör” rejimler olduğunun vurgulandığı konuşmalarda, demokrasinin yeniden inşası için birlikte mücadelenin öneminin altı çizildi.

Fransız basının da ilgi gösterdiği eyleme başta HDP olmak üzere Partizan, ATİK, DİDİF ve Irkçılığa Karşı, Halkların Kardeşliği Hareketi katıldı.