Strasbourg’daki açlık grevinde 18’inci gün...

Strasbourg Demokratik Kurt Toplum Merkezi’nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yürütülen açlık grevi, 18’inci gününde yoğun ziyaretlerle devam ediyor.

Açlık grevini Devrimci Parti, Avrupa Sürgünler Meclisi, Êzîdî Dernekleri Federasyonu (NAV-YEK), Êzîdî Özgür Kadın Hareketi (TAJ-E), Diasporada Şengal Meclisi, Êzîdî Sanatçılar Platformu, Kürdistan İslam Topluluğu (CÎK), TEV-ÇAND sanatçıları, Freiburg Şehit Aileleri Kurumu ve Drancy-93 Bölge Paris Halk Meclisi üyeleri ziyaret etti.

Kürt siyasetçi Serhat Bucak da açlık grevini ziyaret ederken, sanatçı Maruf klamlarıyla eylemcilere destek sundu.

Şengal Meclisi Başkanı Fikret İgrek Süleymaniye’den yeni geldiğini belirterek, Süleymaniye’deki açlık grevi eylemcilerinin selamlarını getirdiğini sözlerine ekledi.

TAJ-E adına Zero Al Şengalliler olarak bu eylemlerin bir parçası olacaklarını vurguladı.

Devrimci Parti ve Avrupa Sürgünler Meclisi adına Hüseyin Atas, Kartacalı Komutan Hannibal’ın "Ya bir yol bulacağız ya da bir yol yapacağız" sözünü hatırlatarak açlık grevlerinin faşizme karşı direniş dalgasını güçlendirdiğini dile getirdi.

Siyasetçi Serhat Bucak ise eylemcileri selamlayarak Kürt ve Kürdistan tarihinin büyük direnişlerle şekillendiğini belirtti.