Stuttgart’ta Maraş katliamı anması

Almanya’nın Stuttgart kentinde Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF) Maraş katliamının yıl dönümünde bir araya gelerek bir anma gerçekleştirdi.

Anmada “Maraştan- Roboski’ye Katliamları unutursak kalbimiz kurusun” yazılı siyah bir pankart asıldı.

Merdef, anmada “ Maraş katliamının unutulmaması için katliamın yaşandığı 19 -26 Aralık tarihlerini Maraş katliamında yitirdiğimiz canları anma haftası olarak ilan ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Saygı duruşu, gülbank ve çıra ardından MARDEF Stuttgart temsilcisi Safiye İşçan söz alarak, 15-16 Haziran’da kurulan Mardef’in amaçlarına ilişkin konuştu. Daha sonra diasporadaki gençler, aileler ve ileri yaştakilerin sorunları ile ilgileneceklerini ifade eden İşcan, “MARDEK olarak diasporada yaşayan tüm halkımız ve kurumlarımız ile birlikte güçlenip, sorunlarımızın üstesinden gelerek buralarda kendi özümüzü yitirmeyeceğiz” dedi.

İşcan, son olarak “Aralık ayı sadece Maraş katliamı değil ve 19 Aralık katliamı, Roboski katliamının yaşandığı, Taybet Ana ve Erdal Eren’in katledildi bir aydır. Bizler bunların anısının önünde saygıyla eğiliyorum” diye belirtti.

HDP İstanbul milletvekili Zeynel Özen, “Maraş’ta bir katliam değil soykırım yaşanmıştır. Ortada bir savaş yokken hamile kadınlar bebekleri ile birlikte, çoluk, çocuk yaşlı denilmeden öldürüldüler” diye konuştu.

Mey eşliğinde şiirlerin de okunduğu anmada MARDEF kurucularından Mehmet Demir “Bugünü kara bir leke olarak adlandırdığımızı bugünü lanetliyorum. Başta Taybet ana şahsında bütün canlarımızı saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.