Stuttgart’ta tutsaklarla dayanışma eylemi-YENİLENDİ

Kürtler ve dostları tutsaklarla dayanışmak amacıyla Almanya’nın Stuttgart kentinde bir eylem düzenledi.

Stuttgart'ta 129b kapsamında tutuklu yargılanan Veysel S., 11 Kasım'da göz doktoruna götürülürken ayaklarına pranga, ellerine kelepçe vurulmuş ve sandalyeye kayışla bağlanmıştı.

Bu onur kırıcı durumu protesto etmek amacıyla AZADİ, FCK, DKTM-Stuttgart, Tutsakların Sesi Platformu, DGB-Stuttgart, Kürdistan Solidarität ve Suzammen Kampfen oluşan bir grup cezaevi önünde bir araya geldi.

Eylemde yapılan açıklamada, “Alman devletinin en önemli yasalarından birisi insan haklardır. Ancak burada Veysel S.’ye yapılan uygulama tamamen bu yasaya aykırıdır. Politik tutsaklara karşı uygulanan bu keyfi uygulamalar son bulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi.

Açıklamanın ardından Veysel S.'nin avukatı Martin Heiming de müvekkilinin durumuna dikkat çekerek şu açıklamada bulundu: “Keyfi uygulamada dönük kelepçe ve benzeri yaptırımların kaldırılması temelinde itirazlarımız oldu. Fakat dilekçeleri güvenlik gerekçesiyle reddettiler."

Eylem, “tüm siyasi tutsaklara özgürlük”, “faşizme karşı birlikte mücadele”, “Bîjî Berxwedana Zindana” sloganlarıyla son buldu.