Stuttgart ve Hamburg’da ABD protesto edildi

Almanya’nın Stuttgart ve Hamburg kentlerinde ABD’nin PKK’li yöneticileri hedef alan kararı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi.

ABD’nin geçen hafta PKK’nin önder kadroları Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ın başın ödül koyma kararı ile Türk devletinin Öcalan’a uyguladığı tecrit, Hamburg’da bir mitingle protesto edildi.

Jungfertieg semtinde yapılan mitingde, Öcalan ve PKK lehine sloganlar atıldı. ABD’nin aldığı kararın kınandığı eylemde, Sol Parti Milletvekili Martin Dolzer de bir konuşma yaptı. Dolzer, Kürt özgürlük mücadelesinin kirli ittifaklara kurban edilmek istendiğini belirtirken, Kürt halkı ile dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Alman solcu grupların da destek verdiği mitingde Çerxa Şoreşê marşı toplu olarak söylendi. Cumartesi günü de ABD konsolosluğu önünde bir eylem yapılacak.

Stuttgart kentinde ise Öcalan’a tecride karşı Türk Başkonsolosluğunun bulunduğu Kerneerplatz’da bir miting yapıldı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla yapılan eyleme, HDK-A ve bazı Alman sol gruplar da katıldı. Eylemde ABD’nin PKK yöneticilerini hedef alan kararı ve Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları da protesto edildi. Eylemciler, Alman devletinin Erdoğan rejimine verdiği desteğe de dikkat çekerek, Alman hükümetinin tutumunu kınadı.