Tecride karşı 59’uncu gün: Topyekün eylemlilik halinde olunmalı

Tecride karşı direnişin kitle eylemleriyle büyümesinin önemine işaret eden açlık grevi eylemcisi Mehmet Nimet Sevim, Kürt halkının topyekûn bir eylemlilik halinde olması gerektiğini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Strasbourg’da başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 59’uncu gününde devam ediyor.

Açlık grevleriyle eş zamanlı olarak Avrupa’nın farklı ülkelerinde destek eylemleri de sürerken, kurum temsilcileri ve yurtseverlerin Strasbourg’daki eylemcilere ziyaretleri de sürüyor. Bugün Fransa’nın başkenti Paris ve çevresi ile Belçika’nın başkenti Brüksel’den gruplar halinde ziyaretler gerçekleşti.

Öte yandan Almanya’nın Dortmund, Giessen gibi şehirlerinden çok sayıda Kürdistanlının da ziyaret ettiği eylemcilere İsviçre’den Koma Le Lo adlı grup üyeleri de destek sundu.

‘BAŞARI İÇİN ULUSLARARASI KAMUOYUNDA DUYARLILIK OLUŞTURULMALI'

Açlık grevi eyleminin başarabilmesi için halkın desteğinin önemine dikkat çeken eylemcilerden Mehmet Nimet Sevim, “Ama sessiz kalınırsa ve en önemlisi de uluslararası kamuoyuna bunu yeterince duyuramazsak başarılı olamayız” diye konuştu.

KÜRDİSTAN HALKINA ÇAĞRI

Eylemlerinde zafere inandıklarının altını çizen Sevim, “Ancak bunun için birlik içerisinde olmamız gerekiyor” çağrısında bulundu.

Açlık grevlerine en yoğun desteğin Avrupa ülkelerinde geliştiğine vurgu yapan Sevim, Kürdistan halkının da tepkilerini ortaya koyması gereğine işaret etti.

Türk devletinin yeni bir statüko yaratmak istediğini dile getiren Sevim, AKP’nin ihanetçi ve çıkarcı Kürt çevreleriyle birlikte mücadeleyi sindirmek istediğini ifade etti.

Eylemci Sevim, faşist yönetimin tecridi giderek derinleştirmek istediğini söyledi.