Tecrit ve Türk devletinin saldırıları protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve Türk devletinin Maxmur ile Şengal’e yönelik düzenlediği saldırılar Avrupa’da kitlesel eylemlerle protesto edildi.

Fransa’nın Rennes kentinde Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit ve Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e saldırılarını protesto etti.

Saat 15.30’da Place Colombier’de bir araya gelen kitle, valilik binasına kadar yürüdü.

Rennes’de açlık grevi yapan Kürdistanlılar da yürüyüşe katıldı.

“Diktatör Erdoğan”, “Biji Serok Apo”, “Şehit namirin” sloganlarının atıldığı eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylemde yapılan konuşmalarda saldırılar kınandı ve Leyla Güven’in direnişine dikkat çekildi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de Kürdistanlılar, Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti.

Landwehrplatz’da başlayan yürüyüş Johanneskirche’de miting ile sona erdi.

Mitingde bir konuşma yapan DKTM Eş Başkanı Dexil Ebrahim, Öcalan’a karşı uygulanan tecridi kınadı ve Türk devletinin tutumunun ise Kürt halkına karşı topyekün soykırımı hedeflediğini söyledi.

Die Linke adına konuşan milletvekili Thomas Lutze ise PKK yasağını kınayarak, Leyla Güven’in direnişini selamlatdı. Kürt halkına açlık grevi dışında başka bir alternatif bırakılmadığını da sözlerine ekledi.

DKP Deutschland adına konuşan Thomas Hagenhofer de alternatif bir sistem olan Rojava devrimini selamlayarak, Alman devletinin Türk devleti ile işbirliğini derhal bitirip, bütün Ortadoğu’ya perspektif olan Rojava modelini desteklemeye davet etti.

Eylem, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Tecride ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in 38 günlük açlık grevine destek vermek için Almanya’nın Frankfurt kentinde başlatılan açlık grevi 8’inci gününde yapılan bir yürüyüş ve miting ile sona erdi.

Frankfurt DTKM tarafından organize edilen yürüyüşe Frankfurt, Mainz, Gissen, Offenbach, Hanau ve çevresinde yaşayan yüzlerce kişi katıldı.

“Öcalan’a özgürlük Kürdistana statü”, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son” yazılı pankartın yanı sıra Öcalan flamaları taşındı.

Rosmarkt’a kadar süren yürüyüş ardından bir miting düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan mitingde bir konuşma yapan açlık grevcilerinden Mehmet Emin Yıldız, Leyla Güven’in taleplerinin kendi talepleri olduğunu söyledi. Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e yönelik düzenlediği saldırıları da kınayan Yıldız, Erdoğan’ın DAİŞ’e nefes aldırma çabasında olduğunu söyledi.

MLPD, Courage ve Internasyonalist Birlik adına da konuşmaların yapıldığı miting sloganlarla sona erdi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Türk devletinin saldırıları bir yürüyüş ve mitingle protesto edildi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde bildiriler dağıtıldı. HBF önünde yapılan mitingde bir konuşma yapan Kuzey Almanya Demokratik Kürdistanlılar Federasyonu yürütme üyesi Letif Karakaş, saldırıları kınadı.

DKTM Hannover Eş Başkanı Altun Bischoff ise Kürdistanlılara saldırılara karşı ayağa kalkma çağrısı yaptı.

Ronahi Kadın Meclisi, DKTM Eş Başkanı Ciwan Çewlig, siyasetçi Leyla Birlik’in de konuşma yaptığı eylem sloganlarla sona erdi.

TORİNO

İtalya’nın Torino kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Kürdistanlılar ve İtalyanların katıldığı eylemde Öcalan posterlerinin yanı sıra PKK, YPG ve YPJ bayrakları taşındı. Sık sık, “Terörist Erdoğan, işbirlikçi Avrupa”, “Terörist Türkiye” sloganları atıldı.

OLDENBURG

Almanya'nın Oldenburg kentinde yaşayan Kürdistanlılar dostları ile birlikte HBF önünde bir araya gelerek, Türk devletinin Maxmur ve Şengal saldırısını kınadı.

"Katil Erdoğan" sloganının atıldığı eylemde Almanca açıklama yapıldı. Açıklamada, Almanya'nın Türk devleti saldırılarına artık sesiz kalmaması gerektiği vurgulandı.

Eylemciler, açıklamadan sonra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Alman aktivistler tarafından açılan standı ziyaret etti.

Cumartesi günleri açılan stantta, Öcalan'ın üzerindeki tecride ilişkin bildiriler dağıtılıyor ve Alman kamuoyu konu hakkında bilgilendirildi.