Tertip Komitesi: Hesap sormak için Paris’te buluşalım

Paris yürüyüşünün hazırlıklarının tamamlandığını belirten Tertip Komitesi, Avrupa’da yaşayan Kürtleri ve demokrasi güçlerini yürüyüşe çağırdı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 2013 yılında PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez katledildi. 6 yıl geçmesine rağmen Fransız adaleti, perde arkasındaki kişi ve kişileri açığa çıkarmış değil. Katil zanlısı Ömer Güney'in 2 yıl önce cezaevinde şüpheli bir şekilde ölmesiyle dava tamamen düştü. 

Başkent Paris’te kitlesel bir yürüyüş düzenleniyor. Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ile Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) tarafından organize edilecek yürüyüş, yarın saat 12:00’de Gar edu Nord’da başlayıp, République Meydanı'nda bir miting ile son bulacak. “Katiller Beli Ama Adalet Karanlıkta” sloganıyla yapılacak yürüyüşe Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in ailelerinin yanı sıra Kürt kurum temsilcileri, Fransız yetkililer de katılacak.

Aylardır hazırlıkların yürütüldüğü ve yüzlerce kişinin görev alacağı yürüyüşün son hazırlıkları yapıldı. Tertip Komitesi, CDK-F merkezinde dün akşam son toplantısını düzenleyerek, görev dağılımını yaptı. Toplam 800 kişinin görev yapacağı yürüyüşte bütün hazırlıkların tamamlandığını bildiren yetkililer, başta Kürtler olmak üzere demokrasi güçlerini 6 yıldır çözülmeyen katliamın hesabını sormak için yarın Paris’te olmaya çağırdı.

CEYLAN: BÜTÜN HAZIRLIKLARIMIZ BİTTİ

Yürüyüş Tertip Komitesi üyelerinden Murat Ceylan, onlarca kişinin günlerdir çalışmasını yürüttüğü yürüyüşün bütün hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Türkiye faşizmine ve  karanlıkta kalan Fransa’nın adaletine karşı Paris’te büyük bir yürüyüş düzenliyoruz. Teknik, güvenlik ve izinler noktasına bütün hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Paris’te yüzlerce kişi bu çalışmayı yürütüyor. Bütün hazırlıklarımız son aşamada. O gün tepkimizi en sert şekilde göstereceğiz. Hem Türk devletine hem de sessiz kalan Fransa adaletine karşı. Onun için halkımızı da bu  sese ses olması için yarın Paris’e bekliyoruz” diye konuştu. 

POLAT: FRANSA KAMUOYUNDA CİDDİ BİR İLGİ VAR

CDK-F Diplomasi Sözcüsü Agit Polat ise yürüyüşte Kürtlerin yanı sıra birçok Fransız parti ve kurum temsilcisinin de olacağı bilgisini vererek, şunları söyledi: "Programımızda birçok konuşmacı bulunuyor. Dost, parti başkanları, siyasetçiler, sivil toplum temsilcileri, hukukçular katılarak, katliam hakkında konuşmalar yapacak. Fransız kamuoyunda ciddi bir sahiplenme durumu söz konusu. Umarım büyük bir katılım olur. Biz bu vesileyle Fransa yetkililerine, davanın sona ermediğinin mesajını vermek istiyoruz. Bu kararlılığımızla, ısrarımızla davanın peşini bırakmayacağımız mesajını vereceğiz. Karanlıkta olan davanın aydınlatılması, katilerin yargılanmasını sağlayacağız.”

ANDOK: KADINLAR SAHİP ÇIKMALI 

TJK-E Üyesi Zelal Andok da, cinayetin aydınlatılması için kadınların tepki göstermesi gerektiğini vurgulayarak, "Başta kadınlar ve gençler olmak üzere herkes yarın Paris’te olmalı. Adaletin karanlıkta kalmaması için sesimizi yükseltelim. Onun için de yarın herkes  Paris’e akın etmeli” çağrısında bulundu.

BİNGÖL: KİRLİ İLİŞKİLERİ AÇIĞA ÇIKARALIM

CDK-F Eşbaşkanı Vedat Bingöl ise konuşmasında Fransız yetkililerine tepki gösterdi. Faillerin belli olmasına rağmen cinayetin aydınlatılmamasının düşündürücü olduğunu ifade eden Bingöl, şöyle devam etti: "Bizce çıkar ilişkileri çerçevesinde bu dava aydınlatılmıyor. Onun için biz Kürtler ve demokrasi güçlerinin, bu kirli ilişkileri deşifre etmek için adalet mücadelesini genişletmemiz gerekiyor. Bundan dolayı yarın yapacağımız adalet yürüyüşüne Avrupa’da yaşayan başta halkımız olmak üzere bütün demokrasi güçlerini katılmaya ve hesap sormaya çağırıyoruz.”