Tevgera Ciwanên Şoreşger’den Strasbourg’daki açlık grevine destek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevini ziyaret eden Tevgera Ciwanên Şoreşger üyeleri, Kürt gençliğinin Öcalan etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.

Tecride karşı Strasbourg’da 17 Aralık’ta başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek ziyaretleri tüm yoğunluğuyla devam ediyor.

Eylemi ziyaret edenler arasında Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi bir grup genç de vardı. Burada konuşan Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi Cudi Varto,  “Arkadaşlarımızın bu onurlu direnişini selamlıyoruz. Sonuna kadar Önderliğimize sahip çıkacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Önderliğimiz için gerekirse bu tür eylemler ve daha fazlasını yapmaya Gençlik olarak her zaman hazır olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

Kürt halkının gerçekliğini görmesi gerektiğini vurgulayan Tevgera Ciwanên Şoreşger temsilcisi, “Kürt halkının gerçekliği ise Önderliktir” diye konuştu.

Sık sık ‘Biji Serok Apo’ sloganları atan Gençler, Öcalan için eylemliliklerinin devam edeceğini vurguladılar. Gençler, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için başta Kürt gençliği olmak üzere herkesin her alanda harekete geçmesi çağrısı da yaptılar.