Ticino ve Lavrio’da tecrit ve komplo protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit, İsviçre’nin Ticino kantonuna bağlı Bellizona ile Yunanistan’ın başkenti Atina’da protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi protesto etmek amacıyla İsviçre’nin Ticino kantonuna bağlı Bellinzona kentinde bir eylem yapıldı.

Bellinzona Kürt Kadın İnisiyatifi tarafından merkez tren istasyonu önünde tecride karşı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla sessiz eylem yapıldı.

Leyla Güven’in posteri ile “Leyla Güven 97 gündür açlık grevinde” yazılı dövizler taşıyan eylemciler ağızlarını, gözlerini ve kulaklarını siyah bantlarla kapatarak dünya kamuoyunun 3 maymunu oynamasını protesto etti.

Yaklaşık yarım saat süren eylem daha sonra sonlandırıldı.

LAVRIO

Yunanistan’ın Lavrio kentinde de 15 Şubat konulu bir toplantı düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan toplantı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Öcalan posterleri, PKK, KCK bayrakları asıldı.

Sinevizyon gösterimi ardından da bir konuşma yapan Navenda Çanda Kurdistan’dan Lezgin Serhat, “15 Şubat komplosu Önder Apo şahsında PKK hareketine ve milyonlarca inana yapılmıştır. Bu komplo ile Önderliği esir alıp, PKK mücadelesini bitirmeyi amaçlayan güçler, Kürt halkının tarihi direnişi ve Önder Apo’nun İmralı zindanında verdiği tarihi mücadele ve direnişle boşa çıkarıldı” dedi.

Serhat, yarın Lavrio’da saat 10.00’da başlayacak uzun yürüyüşe de çağrı yaptı.