Türk devleti Londra’da protesto edildi

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırıları ve Rojava’ya yönelik yeni işgal girişimleri İngiltere’nin başkenti Londra’da protesto edildi.

Kürt Halk Meclisinin çağrısıyla Pazartesi öğle saatlerinde Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde toplana çok sayıda kişi Türk devletini protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı flamaların taşındığı eylemde, üzerinde İngilizce olarak “Türk devletinin işgaline ortak olmayın, Türk devletine destek DAİŞ’e destektir’ yazılı pankart açıldı.

Eyleme Galler-Kürdistan dayanışması ve Londra Kürt dayanışma ağı üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda Kürt dostu ve sol sosyalist aktivist katıldı.

Güney Kürdistanlı partilerden YNK İngiltere temsilcilerinin de katılarak destek verdiği eylemde ‘İşgale karşı birlik’ çağrısı da yapıldı.

Eyleme katılan kurum temsilcileri ve Kürt dostu aktivistler yaptıkları konuşmalarda Türk devletinin işgal saldırılarına karşı tüm dünyadan tepki verilmesi gerektiği ifade edildi.

Britanya Kürt Halk Meclisi eşbaşkanı Ercan Akbal, Türk devletinin bir bütün olarak Kürt halkına düşman hukukuyla yaklaştığını ve dört parça Kürdistan’daki Kürt halkının örgütlülüğünü ortadan kaldırmayı amaçladığını belirtti. Akbal, bu saldırılara karşı Kürt halkının da topyekûn bir seferberlik ve birlik ruhuyla karşı durması gerektiğini söyledi.

Akbal, Kürt halkının büyük direniş ve bedellerle elde ettiği kazanımları ve topraklarını Türk faşist rejimine bırakmayacağı ve direnerek kazanımlarını koruyacağını vurguladı.

konuşmalardan sonra kitle Hyde Park İstasyonuna kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. İstasyon meydanında çekilen halaylardan sonra eylem sona erdi.