Türk devletinin saldırıları Paris’te protesto edildi

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Fransa Demokratik Kürt konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-F) çağrısı ile yapılan eyleme Kürdistanlılar ve Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) temsilcileri katıldı.

Saat 15.00'de République Meydanı’nda başlayan yürüyüşte, Kürtçe ve Fransızca "İşgale izin verme", "Türk ordusu Kürdistan'ı işgal ediyor, dünya sessiz" pankartları taşındı.

“Öcalan'a özgürlük", "Faşist Türk devleti Kürdistan'da defol" sloganlarının atıldığı yürüyüşte Türk devletinin işgal saldırılarının anlatıldığı yüzlerce bildirinin dağıtıldı. Eylem Paris'in büyük garlarından olan Gare de l’Est önünde ise mitinge dönüştü.

Burada bir konuşma yapan HDP Iğdır eski milletvekili Mehmet Emin Adıyaman "Güney Kürdistan yönetiminin Türk devletinin işgal saldırılarında işbirlikçi tutumunu kınıyoruz ve biran önce bu hatadan dönülmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Fransa devletinin Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına sessiz kalınmaması çağrısında bulunan Adıyaman şunları belirtti: "Türk devletinin bu işgal saldırıları dünyanın başına bela olan DAİŞ çetelerinin yeniden nefes almasına zemin hazırlayacaktır. Barbar DAİŞ çetelerine karşı kahramanca mücadele veren Kürtlere karşı, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinin sorumlulukları olduğunu buradan hatırlatmak istiyoruz."

Eylem Türk devletinin işgal saldırılarına karşı, Fransa'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının her an eylemsellik halinde olunması çağrısı ile son buldu.