Türk devletinin saldırıları protesto edildi

Türk devletinin Güney Kürdistan işgali ve Maxmur Kampı'na yönelik saldırıları Avrupa'nın farklı şehirlerinde protesto edildi.

Türk devletininin Güney Kürdistan’a yönelik işgal harekatı ve Maxmur Mülteci Kampı’na yönelik düzenlediği hava saldırısı Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) çağrısıyla Bremen'de protesto edildi. Protesto eylemine Bremen ile Oldenburg'da yaşıyan Kürdistanlılar ve dostları katıldı.

Eylemde Türk devletinin sivillere yönelik katliamlarını gösteren fotoğraflar ve 5 Temmuz’da Türk hava saldırısında hayatını kaybeden KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerib'in posterleri açıldı. Eylemde, Almanya ve diğer AB ülkelerine, Türk devletinin Efrîn işgaline, Kandil ve Maxmur saldırılarına son verilmesi için girişimlerde bulunma çağrısı yapıldı. Güney Kürdistan hükümetine de tepki gösterilen eylemde şu açıklama yapıldı: "Kendi halkının çocuklarını düşmanına öldürtmek, yaşam alanlarını işgale açmak Birakûjî'dir."

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarını protesto etmek için merkezi tren istasyonu önünde bir miting düzenledi. Türk devletinin saldırıları sonucu bir çok sivilin hayatını kaybettiğine dikkat çekilen mitingde, Güney Kürdistan ve Irak hükümetinin saldırılar karşısındaki sessizliğe tepki gösterilen mitingde, hiç bir Kürdün bu saldırılara sessiz kalmaması gerektiği vurgulandı. Mitingde, Türk devletinin saldırılarını durdurması için uluslararası kurumların harekete geçmesi gerektiği çağrısında bulunuldu.

STUTTGART

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı Stuttgart DKTM öncülüğünde Lautenschlagerstrasse’den Kronprintz-plaz’a bir yürüyüş düzenlendi. "Faşist işgal ordusu Kürdistan’dan çık" ve "Bimrê Xîyanet" yazılı pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındığı yürüyüşte sık sık Bimrê Xîyanet, Faşit Erdoğan, Biji Berxwedana Rojava sloganları atıldı. Yürüyüşü Stuttgart Kronprintz-platz'da son buldu.

STOCKHOLM

Türk devletinin Mahmur ve Medya Savunma Alanları'na yönelik bombardımanı İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir eylemle protesto edildi. Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kadın Meclisi'nin çağrısı üzerine Stockholm il merkezinde Sergelstorg Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını, Maxmur ve Medya Savunma Alanlarının bombalanmasını protesto etti.

"Terör ve faşizme karşı birleş" ve "Çocuk katili Erdoğan" yazılı pankartların taşındığı eylemde gösteriyi düzenleyen kurumlar adına bir konuşma yapan Ayşe Göktepe, Türkiye ve Kürdistan'da yapılan yerel seçimlerde ağır yenilgiye uğrayan AKP-MHP faşist ittifakının ömrünü uzatmak için içeride ve dışarıda baskı ve saldırılarını arttırdığını söyledi.

Türk devletinin Birleşmiş Milletler'in güvencesi altında bulunan Mahmur Kampına saldırıp bilinçli olarak sivilleri hedef aldığına dikkat çeken Göktepe, saldırılara suskun kalan Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ne sert eleştiriler yöneltti. Kürt Halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak için azgınca saldıran Türk devletiyle işbirliği yapan KDP yönetimini kınayan Göktepe, “Irak devleti ve Batılı ülkeler sessiz kalarak Güney Kürdistan'da sivillere yapılan katliamlara suç ortaklığı yapıyor. Biz, uluslararası toplumun Güney Kürdistan'a yönelik işgale karşı sesini yükseltmesini istiyoruz" dedi.

DEN HAAG

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal girişimi Den Haag'ta protesto edildi.

Parlamento binası önünde bir araya gelen Kürdistanlılar burada Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava'ya yönelik yaptığı işgal girişimini protesto etti.

Eylemde Hollandaca ve İngilizce bildiriler okunup dağıtıldı.