Türk devletinin kimyasal saldırıları Bremen’de protesto edildi

Türk devletinin Kurdistan’da kimyasal suçu işlediğini belirten kitle, bağımsız heyetlerin oluşturulup bölgede araştırma yapmasını istedi.

Almanya’nın Bremen kentinde Türk devletinin Kurdistan’da kimyasal silah saldırıları düzenlenen bir mitingle protesto edildi. Domseid semtinde, Dünya Kimyasal Silah Mağdurlarını Anma Günü dolayısıyla yapılan miting, kimyasal saldırılar sonucu şehit düşen gerillalar anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından başladı.

Ardından Almanca hazırlanan bildiri okundu. Bildiride, kimyasal silah kullanımının evrensel yasalara göre suç olmasına rağmen Türk ordusunun Kurdistan’a yönelik saldırılarda bu suçu işlediği belirtildi. Ayrıca saldırılar karşısında sessiz kalan AB ülkeleri başta olmak üzere dünya devletlerinin bu suça ortak olduğu vurgulandı.

Kimyasal silahla yapılan saldırılarda HPG ve YJA Star savaşçılarının yanı sıra çok sayıda sivilin de şehit düştüğüne işaret edilen açıklamada, konunun araştırılması için bağımsız sivil toplum kuruluşların yanı sıra içinde devlet ve hükümetlerin temsilcilerinden oluşan bir heyetin mutlaka bölgeye gidip araştırma yapması gerektiği belirtildi.

Miting, Kürtçe söylenen marşlar ve türkülerle sona erdi.