Villiers Le Bel’de açlık grevlerini sahiplenme eylemi

Fransa’nın başkenti Paris’in Villier le Bel banliyösünde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistlerinin düzenlediği bir eylem ile Türk faşizmini protesto edildi ve açlık grevi direnişi sahiplenildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridin kaldırılması talebiyle 27 Kasım’da Türkiye cezaevlerindeki siyasi tutsakların başlatmış olduğu açlık grevi eylemine dikkat çekmek isteyen TCŞ aktivisti gençler, bir yürüyüş düzenledi.

Villiers Le Bel tren istasyonu önünde saat 18.00’da bir araya gelen gençler, Fransızca, “Yaşasın Kürt siyasi tutsakların direnişi” yazılı pankart ile yürüyüşe başladı.

Semt içerisinde düzenlenen yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çok sayıda posteri ve PKK bayrakları açılırken, atılan sloganlar ile Türk faşizmi protesto edildi.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenlenen eylemde gençler, açlık grevi eylemine dikkat çekmenin yanı sıra Türk devleti ve çetelerinin Rojava’nın Eyn Îsa kentine yönelik işgal saldırıları da protesto edildi.

Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş, Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde yapılan açıklamalar ile sona erdi.