YBŞ-YJŞ güçleri bölgedeki güvenliği sağladı

YBŞ-YJŞ ve Irak ordusunun Şengal’de DAİŞ çetelerine karşı ortaklaşa yürüttükleri operasyon 4. gününde de devam ediyor. YBŞ ve YŞJ ile Irak ordusunun 4 günlük operasyonda bölgedeki güvenliğin saklanıldığı öğrenildi.

Operasyonun detaylarına ilişkin henüz tam bilgilere ulaşılamadı. Ancak bölgedeki kaynaklardan alınan bilgilere göre, önemli bilgiler elde edildi.

Operasyonun Mergebel Elter, Tayawna, Hennuş, Şêx Mitnî köyleri ve çevre bölgelerde çok titiz bir şekilde devam ettiği, YBŞ – YJŞ ve Irak ordusunun bölgenin güvenliğini sağlayarak kontrolü yeniden ele geçirdiği öğrenildi.

DAİŞ çeteleri 10 Haziran’ı 11 Haziran’a bağlayan gece yarısı çetelerin Mediban ilçesine bağlı Helluş köyüne yönelik saldırı girişiminde bulunması ardından çatışlar yaşanmıştı. Aynı gün sabaha karşı çeteler bomba yüklü araçlarla Helluş köyüne saldırmak istemiş, ancak YBŞ ve YJŞ savaşçıları tarafından erkenden fark edilerek engellenmişti. YBŞ, YJŞ ve Irak ordusu o tarihten bu yana bölgede DAİŞ çetelerine karşı operasyon düzenliyor.