YPG’li Orsetti’nin ismi kütüphaneye verildi

YPG saflarında DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta şehit düşen enternasyonalist savaşçı Lorenzo Orsetti’nin ismi, Parma yakınlarındaki Berceto kentinin tren istasyonunda açılan kütüphaneye verildi.

DAİŞ çetelerine karşı Rojava’da yürütülen savaşta şehit düşen Lorenzo Orsetti’nin (Tekoşer Piling) ismi, Berceto belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin kararı ile kentin tren istasyonunda açılan kütüphaneye düzenlenen bir tören ile verildi.

Çok sayıda kişinin katıldığı törene, Berceto Belediye Başkanı Luigi Lucchi, İtalyan Partizan Derneği Parma Başkanı Aldo Montermini, YPG eski savaşçısı Claudio Locatelli ile Parma Kürdistan Ağı adına Serkan Xozatlı ve Nelly Bocchi konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Luigi Lucchi yaptığı konuşmada, Orsetti şahsında geçmişte, İspanya’da Franko faşizmine karşı 59 bin İtalya’nın enternasyonalist bir şekilde mücadeleye katıldığını hatırlattı.

Kürt halkının haklı mücadelesini her alanda sahiplenmeye de davet eden Lucchi’den sonra söz alan konuşmacılar da Kürdistan’daki mücadeleye dikkat çekti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması amacıyla yürütülen açlık grevi direnişlerinin sahiplenilmesi gerektiği de belirtildi.

Açılış, Rocco Rosignoli ve halk korusunun partizan marşlarını seslendirmesi ile sona erdi.