Yürüyüşçüler 4. gün Basel'de

Kürtler ve dostlarının yürüyüşü 4. gününde Basel’de sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı uzun yürüyüşler sürüyor. İsviçre-Strasbourg kolu bugün Basel’e ulaştı.
Aralarında siyasetçi, sanatçı, aydın ve kurum temsilcilerinin olduğu Cenevre-Strasbourg kolu yürüyüşçüleri, 10 Şubat'ta Cenevre Birleşmiş Milletler Ofisi önünde yürüyüşlerinin startını vermişti. Cenevre, Lozan, ve Bern kentlerinin ardından eylemciler, bugün Basel kentine geldi.
Yürüyüş boyunca eylemciler, Öcalan’a yönelik uluslararası komploya dikkat çekerken, bulundukları her merkezde “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” mesajlarını veriyorlar. Yürüyüş boyunca ulusal birliğin sağlanmasına yönelik çağrılar da yapılırken, panel ve seminerle burada yaşayan halka bilgilendirmede bulunuluyor.

MERKEZLERDE ALMANCA BİLDİRİLER OKUNDU

Uzun yürüyüşün Basel etabı için Dreirosenbrücke alanında saat 13.00’te bir araya gelen Kürtler ve dostları, Basel Kanton Parlamentosu ile kentin önemli merkezlerinde Almanca bildiri okudu. Barfüsserplatz Meydanı'na ulaşan eylemciler, burada bir miting gerçekleştirdi. İsviçreli parti temsilcilerinin dayanışma mesajları ve kurumlar adına yapılan konuşmaların ardından eylemciler, tekrar yürüyüşe geçti. Yürüyüş, Dreirosenbrücke alanında tamamlanacak. Basel kentinde hazırlanan salona geçilecek ve akşam TEV-ÇAND VE Med Kültür Merkezi sanatçılarının sahne alacağı bir konser düzenlenecek.
Eylemciler yarın sabah otobüslerle Strasbourg’a hareket edecek.