Yunanistan’da PKK’nin kuruluşu kutlandı

Yunanistan’ın Lavrio kentinde yüzlerce kişi, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Yunanistan’ın Lavrio kentinde PKK’nin kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Kürdistan Kültür Merkezi ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençler Hareketi) tarafından Lavrio Belediyesi'nin kongre salonunda organize edilen kutlamaya, yüzlerce Kürdün yanısıra sol ve sosyalist örgütler ile Yunanistanlı Kürt dostları katıldı.

Salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK’nin efsanevi komutanlarından Mahsum Korkmaz’ın (Egîd) dev posterleri, PKK ve KCK bayrakları da asıldı.

'ULUSAL BİRLİĞE VESİLE OLSUN'

Şehitler anısına saygı duruşu ile başlayan kutlamada, Kürt örgüt ve kurumları adına konuşmalar yapıldı. Kürdistan Kültür Merkezi adına konuşan Burhan Karakoç, Kürt halkının özgürlük umutlarını dirilten PKK’nin zafere yürüdüğünü söyledi. Demokratik Toplum Kongresi adına konuşan Kürt siyasetçi Selim Sadak ise, Diriliş Bayramı’nın Kürt ulusal birliğine vesile olmasını diledi.

'KÜRT HALKININ YANINDA YER ALMAK İSTİYORUZ'

Kutlamada, PYD, YNK adına yapılan konuşmalarda da PKK’nin yıllar süren tarihi direnişine dikkat çekilerek, ulusal birliğin önemine vurgu yapıldı. Kutlamaya Fransa’dan katılan Dayanışma Konvoyu aktivistlerinden Jacques Leleu, Kürt halkının tarih boyu maruz kaldığı saldırılardan haberdar olduklarını belirterek, “Biz Kürt halkının yanında yer almak istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Lavrio çocuk korosu ve yerel sanatçılar sahne aldı. Uzun süre devrim ezgileri eşliğinde halayların çekildiği kutlamada, PKK’nin kuruluş tarihine ilişkin sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Ardından Sanatçı Berbang sahne aldı. Kutlama Girit Halk Dansları ekibinin sahnelediği oyunlar ve sloganlar eşliğinde sona erdi.