Gerillalardan coşkulu '15 Ağustos' kutlaması

15 Ağustos Diriliş Bayramı, gerillalar tarafından Medya Savunma Alanları’nda kutlandı.

15 Ağustos Diriliş Bayramı, 35. yıl dönümünde Kürdistan dağlarında Kürt Özgürlük Hareketi denetiminde olan Medya Savunma Alanları’nda büyük coşkuyla kutlandı. PKK Yürütme Komitesi Üyesi Xalîde Engizek, PKK Merkez Komite üyeleri Kasım Engin, Hemrin Dersim, Cemal Şerik, Roni Baz, PKK Eğitim Komitesi Üyesi Orhan Kendal, PKK Şehitler Komitesi üyeleri Zilan Tolhildan, Orhan Lotus ve HPG komutanlarından Çeknas Kars’ın katıldığı kutlama, devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşuyla başladı.

'HALK DİRİLDİ, FAŞİZM BÜYÜK DARBE YEDİ!'

PKK Merkez Komite Üyesi Şerik, kutlamaya katılan Kürt Özgürlük Hareketi gerillalarına seslendi. Şerik, 15 Ağustos Atlımı’nın, Kürt halkının diriliş bayramı ve 12 Eylül faşizmine vurulan en büyük darbe, Türkiye tarihinin en büyük demokrasi hamlesi olduğunu dile getirdi. Şerik, konuşması esnasında sömürgeci Türk devletinin işgal politikalarına karşı direnen başta Xakurkê direnişçileri olmak üzere tüm gerillaları selamlayıp kutladı. 

ŞİİR, SKEÇ, MÜZİK ETKİNLİKLERİ

Konuşmaların ardından başlayan moral etkinliği, şiir, skeç, müzik ve halaylarla devam etti. Medya Savunma Alanları’nda müzik çalışmalarını sürdüren Awazê Çiya grubunun verdiği konser de büyük ilgi gördü. Kutlamalarda, PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin de, Dr. Nuri Dersimi’nin Kürt Gençliğine Çağrı metnini okudu. Moral, motivasyon ve coşkunun yüksek olduğunu gözlemlediğimiz kutlamaların sonunda, yüzlerce HPG ve YJA-Star gerillası ve katılımcılar, saatlerce süren halaya döndü.