Türk devleti Efrîn’de kendi çetelerini tasfiyeye başladı

İşgalci Türk devleti, Efrîn’de bazı çete gruplarını tasfiye amaçlı bir operasyon başlattığı ve çetelerle askerler arasında çatışmalar yaşandığı belirtildi.

İşgalci Türk devleti Efrîn’de kendisine bağlı olan bazı çete gruplarını tasfiye etmeye başladı. ANF’nin bölgeden aldığı bilgilere göre, bu hafta Türkiye’den Efrîn’e sevk edilen özel harekat timleri Ahrar Şarqiye ile Hurras El Din çeteleri içinde yer alan bazı gruplara operasyon başlattı.

Yerel kaynaklar dün gece saatlerinden itibaren Türk devletinin görevlendirdiği çete grupları tarafından Efrîn’deki temel yolların tutulduğunu ve operasyonun sabah 05:000 civarında başladığını öne sürdü.

Yerel kaynaklar, eski Efrîn ve yeni Efrîn şehirleri arasında bulunan bölgedeki Eşrefiye Mahallesi’nde gelişen çatışmalarda doçka, tank ve hafif silahların kullanıldığı ifade etti. Alınan bilgilere göre, sabahtan itibaren kentte aralıksız keşif uçuşları yapılırken, Türk özel timleri şehir merkezinde birçok evin çatısına suikastçiler yerleştirdi.

Kaynaklar, çatışmaların sürdüğünü ifade ederken Efrîn içindeki halkın köylere doğru kaçtığını, şehir merkezine ise girişlerin yasaklandığını ifade ediyorlar.

Türk askerlerinin Ahrar Şarqiye çetelerini Efrin’den Cerablus ve Bab'a kadar her yerde tasfiye etmek üzere operasyon başlattığı da gelen haberler arasında.