Chomsky: Rojava Devrimi mucizedir, dünya görmelidir

Rojava Üniversitesi’nde bir seminer veren ABD’li aydın ve yazar Noam Chomsky, “Rojava Devrimi değerli bir mucizedir, bu değerin dünya da görünür olması gerek” dedi.

Qamişlo’daki Rojava Üniversitesi’nin Tarım Akademisinin konferans salonunda bugün onlarca öğrenci, aydın, siyasi parti temsilcisinin katılımıyla bir seminer düzenlendi.

Zoom programı üzerinden verilen seminerde ABD’li aydın ve yazar Avram Noam Chomsky konuştu.

Rojava’nın zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Chomsky, “Temel sorun ABD’nin onayı ile Türk devletinin yaptığı saldırılar nasıl bertaraf edilecek. Diğer tarafta ise Şam hükümetinin yaklaşımlarına karşı nasıl bir yol izleyecek. Rojava’nın şu ana kadar varlığını devam etmesi bir mucizedir. Tecrübelerden anlıyoruz ki uluslararası destek mümkündür” dedi.

ABD’nin yeni seçilen başkanı Joe Biden ve Ortadoğu’ya dikkat çeken Chomsky şöyle konuştu: “Halkın baskısı olmaz ise Biden’de ABD’nin mevcut zenginleri koruyan sisteme devam edecek. Trump’tan farklı olabilir. Ama çok şey beklememek gerek. Herkesin bu yüzden Biden’e baskı uygulaması lazım. Biden’in Trump gibi vahşi olacağını zannetmiyorum. Kürtlerin katledilmesini ve Trump gibi onaylamasına ihtimal vermiyorum.”

Rojava yönetimine önerilerde bulunan Chomsky, “İlk olarak yapılacak şey kadın haklarının güvence altına alınmasıdır. Güney Afrika bu konuda attığı adımlarla başarılı oldu. Bu sizlerin de tek umududur.

Kuzey ve Doğu Suriye çok büyük bir değerdir. Rojava devriminin bu değer tüm dünyada görünmelidir. Halkın desteği ile sizler amaçlarınıza ulaşacaksınız” diye konuştu.