Colemêrg’e en az 17 askerin cenazesi getirildi

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’da yürüttüğü işgal saldırıları sırasında ölen askerlerinden en az 17’sinin cenazesini Colemêrg’e taşıdığı bildirildi.

Türk Savunma Bakanlığı 25 ve 26 Kasım tarihlerinde yaptığı açıklamalarda sadece 5 askerin öldüğünü kabul etti.  Bakanlık, 3 korucunun ise yıldırım düşmesi sonucu yaralandığını iddia ederken, bunlardan birinin daha sonra öldüğünü belirtti.

Ancak Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Colemêrg ve ilçelerindeki hastanelere son günlerde en az 17 asker cenazesi getirildi.

Bazı askerlerin cenazelerinin Gever'de (Yüksekova) bulunan havaalanından kargo uçakları ile farklı kentlere gönderildiği belirtiliyor.

Aynı çatışmalarda yaralanan en az 11 asker ve korucunun da Çelê'de (Çukurca) kurulan Serê Sêvê Sahra Hastanesi ile Şemdinli Devlet Hastanesi'ne götürüldükleri bildirildi.

Ağır yaralı olan 1 korucu ve 3 askerin helikopterlerle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği bilgisi verildi.  

Ayrıca sınır hattındaki askeri üs ve karakollarda rütbeli askerlerin dijital telefonlara el koyduğu yönünde bilgiler var.

Çatışmaların yoğun yaşandığı bölgelere yakın köy ve yerleşim yerlerinde dün akşam saatlerinde elektrik kesintisi yaşandı. Ayrıca internet bağlantıları ağırlaştı.