DAİŞ'ten ordu, peşmerge ve ABD üslerine saldırı

Irak’ta yeniden harekete geçen DAİŞ, Irak ordusu ile peşmerge ve asayiş güçlerine saldırdı. ABD üslerine ise peş peşe roketler  düşmeye başladı.

 

Irak’ta başta başkent Bağdat ile Arap Şiilerin yaşadığı bölgelerde 1 Ekim'de başlayan hükümet karşıtı gösteriler, başbakanın istifasına rağmen devam ediyor. Göstelerin başlamasından bir hafta sonra Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik Türk devletinin başlattığı işgal saldırılarından sonra Irak ve Başûrê Kurdistan’da yeniden canlanan DAİŞ ise peşmerge, asayiş ve Irak ordu güçlerine saldırmaya başladı.

HAREKETE GEÇTİ

DAİŞ çeteleri Musul, Kerkük, Anbar, Telafer, Tikrit ile Başur'un Xaneqin, Kifri, Kelar, Xürmatü, Diyala ve Celavla bölgelerinde peşmerge ve asayiş güçlerine saldırdı.

Kifri’ye bağlı Gulleco kasabasında asayiş güçlerine saldıran DAİŞ, önceki gün de Celavla’da Irak ordu güçlerine, dün gece yeniden Gulleco kasabası sınırında konumlanan peşmerge güçlerine saldırdı. Dün gece saat 21.00 da 3. Peşmerge Piyade Tugayına yönelik gerçekleştirilen saldırıda 3 peşmerge yaşamını yitirirken, 2 peşmergenin de yaralandığı belirtildi. Peşmerge Bakanlığı da saldırıyı doğruladı.

ABD ÜSLERİNE SALDIRI

DAİŞ, ABD’nin Irak’taki üslerine yönelik de roketli saldırılara başladı. Önceki gece ABD’nin, Enbar vilayetinde bulunan Ayn el-Esed Askeri Üssü füzelerin hedefi oldu. Saldırıda üsse 5 füze isabet etti, can kaybı ile maddi hasara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD’nin Irak’ın Selahaddin vilayetinde bulunan Beled Askeri Üssü de dün gece roketli saldırıya uğradı. Saldırıda üsse 2 Katyuşa roketinin düştüğü belirtildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Selahaddin’de bulunan Beled Askeri Hava Üssü’ne akşam saatlerinde 2 Katyuşa tipi roket düştü, roket atışlarının herhangi bir can kaybına neden olmadığı öğrenildi.