Gerillalar: PKK varoluşun kendisidir

PKK’nin kuruluşunun 43’üncü yılına ilişkin konuşan HPG ve YJA-STAR gerillaları, “Zaman oturma zamanı değil, zaman özgürleşme zamanıdır ve bundan dolayı herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

27 Kasım 1978 yılında Amed’in Fis Köyünde küçük bir grup ile başlayan Kürt Özgürlük Hareketi, bugün 43’üncü yılına girdi. Faşist Türk devleti ve NATO’nun 40 yılı aşkın süredir bitirmeye çalıştığı özgürlük hareketi PKK, bugün milyonlarla ifade edilen bir kitleye ve tüm dünyaya yayılmış durumda.

PKK’nin 43. kuruluş yıldönümü dolayısıyla HPG ve YJA-STAR gerillaları, ajansımıza konuştu.

PKK'nin kuruluş yıldönümü tüm insanlık için kutsal bir bayram olduğunu dile getiren YJA-STAR gerillası Efrîn Tolhildan, “PKK bugün milyonlara ulaşmış durumdadır. Bu da Önder Apo’nun ideolojisi sayesindedir. Bundan dolayı düşman ne yaparsa yapsın bu hareketi alt edemeyecektir. Kürt özgürlük hareketi olarak Haftanin’den Xakurkê’ye kadar muazzam bir direniş içerisindeyiz. Nitekim son olarak bilindiği üzere Zap alanına saldıran işgalci güçler gerilla karşısında dayanamayıp geri adım attılar ve daha da geri adım atacaklar. Çünkü bu hareket bir özgürlük hareketidir ki tüm dünyada ezilen halklar Önder Apo’nun fikirlerinin etrafında toplanmış durumdalar” dedi.

Gerilla Tolhildan gençlere ise şu çağrıda bulundu: “Bir gerilla olarak tüm gençlere çağrıda bulunuyorum, zaman oturma zamanı değil, zaman özgürleşme zamanıdır ve bundan dolayı herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Özgürlük uğruna verdiğimiz her bir şehidimizin intikamını alacağız ve zafere ulaşacağız.”

‘KÜRDİSTAN ÖZGÜRLEŞMEDEN MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

HPG gerillası Berxwedan Jiyan ise Kürt özgürlük hareketinin kurulduğu günden bu yana hakikat için mücadele ettiğine vurgu yaptı. PKK’nin 43 yıllık direniş tarihine büyük kahramanlıklar ve direnişler sığdırdığını belirten Jiyan, “Kahraman şehitlerimizin sayesinde önceden olduğu gibi şimdi de her türden işgalciliğe ve gericiliğe karşı kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz. Gelişen saldırılara karşı daha büyük bir direniş sergileyeceğiz. Bunun örnekleri her yerde görülmektedir. Önder Apo’nun fikirleri her türlü gericiliği söküp atmakta ve özgürlüğü sağlamaktadır. Bizlerde gerillalar olarak 43. mücadele yılında Önderliğimizi ve Kürdistan’ı özgürleştirmeyene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi ve bedeli ne olursa olsun ödeyeceğimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Bu temelde 43. diriliş bayramını herkese kutluyorum” dedi.

‘HAKİKAT ARAYIŞI BUGÜN MİLYONLARA ULAŞTI’

HPG gerillası Derwêş Êdulê sözlerine ise PKK’nin 43. kuruluş yıl dönümünü, başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve yaşamını yitiren şehitlerin olmak üzere tüm yurtsever halkın bayramını kutlayarak başladı. Êdulê sözlerini şöyle sürdürdü: “Önder Apo’nun önümüze koyduğu hakikat arayışı bugün binlere hatta milyonlara ulaştı. Şüphesiz bu aşamaya kadar büyük bedeller verildi. Sömürgeci TC devleti PKK karşısındaki yenilgisini saklamak ve kendisini yok olmaktan kurtarmak için elindeki bütün teknik silahlarla Kürt özgürlük hareketimize saldırmaktadır. Bu şekilde bütün kirliliğini ortaya sermektedir. Haklı mücadelemizi yok etmek için gerillaya karşı bütün insanlık dışı yöntemlerle bir savaş yürütmektedir ama bütün bunlar boşuna çabalardır.”

PKK ile yok edilmek istenen Kürt halkının küllerinden var olduğunu hatırlatan Êdulê, “Kürt özgürlük hareketi yok edilmek istenen Kürt gerçeğini yeniden ortaya çıkardı. Önder Apo’nun fikirleri sayesinde bugün özgürlük hareketimiz zafere doğru yürümektedir. Görkemli direniş tarihimizde geçen her yıl bizim için büyük bir atılımdır ve bizi özgürlüğe yaklaştırmaktadır. Bende bu kutlu günü bir kez daha başta Önderliğimiz olmak üzere saflarda mücadele yürüten tüm yoldaşlarımıza ve tüm halkımıza kutluyorum” diye konuştu.

‘MÜCADELEYİ ZAFERLE TAÇLANDIRACAĞIZ’

HPG gerillası Rubar Hêşet de PKK’nin 43’üncü yılına ilişkin şunları söyledi: “Partimiz PKK büyük öncü kadrolarımızdan olan Haki Karer yoldaşımızın anısına önderliğimiz tarafından kuruldu, küllerinden yeniden bir halkı doğurdu. Bundan dolayı tüm devrim şehitlerimiz şanlı tarihimizin yüzü, akı olarak saygı ve minnetle anıyorum. Sömürgeci düşmana karşı ortaya çıkan PKK hareketimiz aslında büyük bir hakikati de ortaya çıkardı. Bu, Kürt halkının varlığının özüydü aslında. Bizler gerillalar olarak şimdiye kadar olduğu gibi şu andan itibaren de üzerimize düşen bütün sorumluluğu yerine getireceğiz ve direneceğiz. 43. mücadele yılında Önderliğimizi özgürleştirecek ve mücadelemizi zaferle taçlandıracağız.”