HBDH’den Amed’de zırhlı araca bombalı eylem

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Amed’de zırhlı araca yönelik bombalı eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

HBDH yaptığı yazılı açıklamada “12.10.2021 günü, saat:21:50 sıralarında Amed Sento Caddesi, 8. Ana Jet komutanlığı yakınlarında devriye gezen zırhlı araca dönük tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı ile eylem gerçekleştirdik” dedi.

HBDH, “Eylem sonucu netleştirilemezken, zırhlı aracın camlarının kırıldığı ve darbelendiği görülmüştür” diye ekledi.

Aynı açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“HBDH olarak faşizmi her yerde hedeflemeye, zırhlı duvarların arkasında saklandıkları, zırhlı araçlarla çevirdikleri üsleri vurmaya devam ediyoruz. AKP-MHP faşizmi korku duvarlarının içinde hapsolmuştur. Güçlerimiz her gün bu duvarları darbeleyerek faşist iktidarın çöküşünü hızlandırmaktadır.

Faşist AKP-MHP iktidarının çıkışı kalmadı, yıkılışı an meselesidir. Tahammülümüz kalmadı açıklaması yapan faşist Erdoğan’a karşı işçi ve emekçilerin tahammülü çoktan tükenmiştir. Faşist iktidar beyhude bir çaba içerisinde yeni işgal ve savaş koşullarını örgütlemeye çalışmakta, birleşik devrim güçlerimiz karşısında çaresizlik içindedir.

‘Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız’ hamlemizin 1.yılında gerçekleştirdiğimiz bu eylemle hamlemizin 2.etabı ‘İleri, Daha İleri’ şiarımızı güçlendiriyor ve eylemlerimizle faşizmi hareketsiz bırakacak daha güçlü darbeler vuracağımızı ilan ediyoruz.

HBDH olarak bugün Türkiye’nin ve Kürdistan’ın her yerinde isyan eden, ayağa kalkan, baş kaldıran milyonlarca işçi sınıfı, genç, kadın ve ezilen halkın özgürlük ve kurtuluş örgütüyüz. Faşist iktidarı yıkarak işçi sınıfı ve emekçi halkların iktidarını Birleşik Devrim’le kazanacağız.

Tüm halklarımızı faşizme karşı mücadelede de eylemlerimize destek vermeye, faşist iktidara karşı her yerde eylem içinde olmaya çağırıyoruz.”