HPG: 3 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının işgalci Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 3 asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına karşı, güçlerinin 2 Temmuz günü Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında eylemler gerçekleştirdiğini açıkladı.  HPG, “Saat 11.20’de YJA Star güçlerimiz, Şeşdara alanında işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Saat 19.30’da güçlerimiz, Katu Sulê Tepesi’nde konumlanan işgalci askerleri hedeflemiştir. Düşman birliklerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman sayısı tespit edilememiştir” dedi.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara da yer verildi:

SINIR MUHAFIZLARIN DURUMUNU GÜÇLERİMİZ TAKİP ETMEKDİR

“1 Temmuz günü Irak’a bağlı olarak bilinen sınır muhafızlarından oluşan güçler, Batufa’nın Kela Şabanike ile Derkarê’ye bağlı Kerê mıntıkalarında konumlanmışlardır. Bu güçler işgalci TC ordusunun daha fazla ilerlemesini engellemek amaçlı geldiklerini belirtmişlerdir. İşgalci TC devletinin yoğun saldırıları ile beraber böyle bir girişim düşündürücü olmakta, güçlerimiz bölgedeki durumu takip etmektedirler. Buradaki durum tam olarak anlaşılıncaya kadar güçlerimiz, mevcut pozisyonu koruyacak ve daha sonra ortaya çıkacak sonuca göre tutum belirleyecektir.

ÇATAK’TA SUİKAST EYLEMİ

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 30 Haziran günü saat 19.50’de Van’ın Çatak ilçesine bağlı Kato Xelila alanında bulunan Çelê Buka mıntıkasında yol kontrolü yapmaya çalışan işgalci askerleri hedeflemiştir. Suikast taktiği ile hedeflenen bu düşman birliğindeki 2 asker cezalandırılmıştır.

HAKKARİ’DEKİ OPERASYON SONUÇSUZ ÇEKİLDİ

26 Haziran günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Kato Kavalê alanında bir operasyon başlatmıştır. Gece saatlerinde alanı savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile bombalayan işgalci TC ordusu, Skorsky helikopterlerle de alana indirmeler yapmıştır. İşgalci TC ordusu 27 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI GARE’Yİ BOMBALADI

2 Temmuz günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Yekmalê köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”