HPG: Ararat Zerzan yoldaşımızı saygıyla anıyoruz

Geçen yıl şimşek çakması sonucu Berivan Önal (Ararat Zerzan) adlı gerillanın şehit düştüğünü açıklayan HPG, “Her anını destansı bir mücadeleyle geçirerek Önder Apo’nun fedai militan kişiliğine ulaşmayı başarmıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şimşek çakması sonucu şehit düşen gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“Ararat Zerzan yoldaşımız 1 Eylül 2020 günü Medya Savunma Alanları’nda talihsiz bir biçimde gerçekleşen şimşek çarpması sonucu  şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Ararat Zerzan
Adı Soyadı: Berivan Önal
Doğum Yeri: Bitlis
Anne – Baba Adı: Lale-Seyithan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 01 Eylül 2020 / Medya Savunma Alanları

 

Ararat yoldaşımız yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve daha genç yaşta Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni ve Önder Apo’nun ideolojisini tanımıştır. Ararat yoldaşımız, özgürlük mücadelesinde bedel ödemiş ve hiçbir zaman soykırımcı düşmana karşı boyun eğmemiş yurtsever bir çevrenin kültürü ile şekillenmiştir. Aktif mücadeleye üniversite yıllarında gençlik çalışmalarında yer alarak başlayan Ararat yoldaşımız, Kürt gençlerinin bilinçlendirilmesine ve mücadeleye yönlendirilmesine öncülük etmiş ve soykırımcı Türk devleti tarafından defalarca gözaltına alınarak mücadeleden kopartılmaya çalışılmıştır. Ancak o, düşmanın her türlü baskı ve tehditlerine boyun eğmeyerek her fırsatta mücadeleye devam etmiştir. İşgalcilerin metropollerinde özgürlük arayışı güçlü genç bir Kürt kadını olarak kapitalist modernist sisteme teslim olmayan ve güçlü bir karşı duruş sahibi olan Ararat yoldaşımız çok bilinçli katılımı ile mücadele etmiş, mücadele içerisinde attığı her adımda Önderlik izinde yürümeyi kendisinde esas alarak Ronahi ve Berivanların takipçisi olmayı bilmiştir.

ARARAT YOLDAŞ HER ANINI DESTANSI MÜCADELE İLE GEÇİRDİ

Soykırımcı Türk devletinin ve kapitalist modernitenin gerçekliğini yakından gören Ararat yoldaşımız, faşist Türk devletinin soykırım uygulamalarına karşı en radikal duruş olarak gerilla saflarına katılmıştır. Katıldıktan sonra kısa süre içerisinde hem kişiliğinde, hem de duygu ve düşüncelerinde büyük değişimler yaratarak yetkin bir Önderlik militanı olmayı başarmıştır. Önder Apo’ya uygulanan tecride cevap olmak, Kürdistan’da yürütülen soykırım uygulamalarına karşı durmak ve boşa çıkarmak için kesintisiz bir mücadele azmi içerisinde olmuştur. Her işte kendisine başarıyı esas alan Ararat yoldaşımız, birçok farklı alanda farklı görevler üstlenmiş ve büyük bir başarıyla görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyi bilmiştir. Her anını destansı bir mücadeleyle geçirerek Önder Apo’nun fedai militan kişiliğine ulaşmayı başarmıştır. Kadın özgürlük ölçülerinde yakaladığı düzey, samimi yoldaşlığı, güler yüzü, fedakarca katılımı ve uzman gerillacılığı ile örnek bir YJA STAR komutanı olmuştur. Fedailik çizgisinde örgütlediği duruşuyla yoldaşlarını eğitmeyi, fedailik çizgisinde geliştirmeyi ve profesyonel gerillacılıkta derinleştirmeyi kendisine amaç edinen Ararat yoldaşımız birçok arkadaşını eğitmiştir. Tüm yoldaşları tarafından sevilen ve sayılan Ararat yoldaş, güçlü hakikat arayışçılığı ve hesapsız katılımı ile kadın özgürlük mücadelesinin fedai öncü komutanlarından biri olmuştur.

Kahraman şehitlerimizin büyük emeklerle ve kendilerini feda ederek bizlere miras bıraktıkları bu kutlu direnişi zafere ulaştırmak ve şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirmek için her adımda zafere koşmak bizim yegâne amacımız olacaktır.

Bu temelde başta kahraman şehit Ararat yoldaşımızın değerli yurtsever ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”