HPG: Cenga Heftanin şehitlerini saygıyla anıyoruz

Cenga Heftanin şehitlerinin kimliklerini açıklayan HPG, "Nucan, Memyan, Amara ve Zerya yoldaşlarımız işgal operasyonunu en önde karşılayıp, militanca duruşun birer örneği olmuşlar ve işgalcilere ağır darbeler vurarak onları nefessiz bırakmışlardır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Cenga Heftanin şehitlerinin kimliklerini açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“Kürdistan’ın yakın tarihinde işgalci TC devleti Kürdistan topraklarını işgal edip, Kürt halkının varlığını ortadan kaldırmayı asıl amacı haline getirmiştir.

Bu amacı gerçekleştirmek ulusal ve uluslararası bütün olanakları kullanmakla kalmayıp, Kürdistani değerlerden uzaklaşarak yozlaşan farklı çevre ve kesimleri devşirip ’Kürdü Kürde kırdırma’ politikasını bulduğu her fırsatta hayata geçirmeye çalışmaktadır. PKK’nin çıkışıyla bu kısır döngü önemli oranda ortadan kalkmış ve Kürt halkı faşist TC devletinin inkar ve imhayı esas alan gerçek yüzünü görmeye başlamıştır. Önder Apo’nun felsefesi ve mücadelesi Kürt halkına ve bütün dünyaya bu gerçeği çarpıcı bir şeklide yansıtmıştır. Düşman gerçeğini ortaya çıkaran PKK bu faşist zihniyete karşı en zorlu mücadeleye hazırlanmış ve herkesin ’mücadele imkânsız’ dediği 12 Eylül cuntasına karşı 14 Temmuz direnişini ortaya çıkarmıştır. Apocu, militan tarz direnerek, savaşarak, en zor koşullarda zaferi getirmiştir.

Mücadele bayrağı Mazlumlardan Agitlere; Agitlerden Beritanlara, Beritanlardan Delal Amedlere, Atakan Mahirlere hiç düşmeden, kesintiye uğramadan günümüze layıkıyla getirilmiştir. Mücadelemizin bayrağı bugün de Nucan, Memyan, Amara ve Zerya yoldaşlarımızın elinde zaferin müjdeleyicisi olmuştur.

Sömürgeci, faşist TC devleti 16 Haziran’da faşist hayallerini geçekleştirmek için elindeki bütün ileri teknik imkanları kullanarak Güney Kürdistan topraklarını tahakkümü altına almak için kapsamlı bir işgal hareketi başlatmıştır. Kürdistan Özgürlük Gerillası, Apocu iradeyi kuşanarak düşmanı karşılamış, adım attığı her karışta faşist zihniyete büyük darbeler indirmiştir. Apocu militan ruh karşısında tutunamayan sömürgeci TC devleti yoğun teknik kullanarak saplandığı bataklıktan kurtulmaya çalışmaktadır. Kürdistan Özgürlük Gerillası işgal operasyonunun başladığı ilk günden itibaren kahramanca direnmiş, işgalci güçlere gereken cevabı vermiş ve vermeye devam edecektir.

Şehadete ulaşan komutan Nucan yoldaş ile Memyan, Amara ve Zerya yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Nucan Serdoz
Adı Soyadı: Zarife Kıran
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Hamdiye – Mehmet Şerif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Haziran 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Amara Roj
Adı Soyadı: Mizgin Tağay
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Münevver – Faruk
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Haziran 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Memyan Koçer
Adı Soyadı: Abdullah Dündar
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Vetha – Resul
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Haziran 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Zerya Mahir
Adı Soyadı: Derya Çavuşoğlu
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Melike – Cahit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Haziran 2020 / Heftanin

Nucan, Memyan, Amara ve Zerya yoldaşlarımız işgal operasyonunu en önde karşılayıp, militanca duruşun birer örneği olmuşlar ve işgalcilere ağır darbeler vurarak onları nefessiz bırakmışlardır. Son mermilerin kadar savaşarak Kürdistan’ın kutsal topraklarını savunan kahraman yoldaşlarımız Heftanîn direnişinin sembol isimleri olmuşlar, tarzın nasıl olması gerektiğini direnişleriyle ortaya koymuşlardır.

Demokratik Modernite Gerillası, Özgür Kürdistan’ın teminatıdır. Kürdistan topraklarının her karışı için bedel ödemiş, kan dökmüş ve gözünü kırpmadan, tereddüt etmeden canını feda etmiş bir fedai güçtür. Nucan, Memyan, Amara ve Zerya yoldaşlarımız bu direniş çizgisinin, militan duruşun temsilcileri olarak Kürdistan halkı için ölümsüzleşmişler. Yoldaşlarımızın direnişi zafere giden yolumuzu aydınlatmış ve Özgürlük Hareketi’nin fedai ruhuna güç katmıştır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve mücadele bayraklarını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”