HPG, Garê direnişi şehitlerinin kimliklerini açıkladı

Garê’de Türk devletinin işgal saldırısında şehit düşen gerillaların kimliğini açıklayan HPG, “şehit yoldaşlarımız bizlere Önderliğimizin ve ülkemizin özgürlüğüne giden yoldaki mücadele perspektifini de sunmuşlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Garê’ye yönelik işgal saldırısında şehit düşen gerillalarının kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“Halk Savunma Merkez Karargâh Komutanlığı’mızın 17 Şubat tarihli açıklamasında; Garê alanına yönelik 10-13 Şubat tarihleri arasında gelişen işgal saldırısının sonuçları ve bilançosu halkımız ve kamuoyu ile paylaşılmış, şehit yoldaşlarımızın kimlik bilgileri netleştiğinde kamuoyu ile paylaşılacağı belirtilmişti.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Şoreş Beytüşşebap
Adı Soyadı: Kamuran Ataman
Doğum Yeri: Şırnak
Anne – Baba Adı: Nazdar – Sabri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Cudi Serhat
Adı Soyadı: Nedim Kılıç
Doğum Yeri: Kars
Anne – Baba Adı: Feride – Nesim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Bawer Elkê
Adı Soyadı: Ergin Durmuş
Doğum Yeri: Şırnak
Anne – Baba Adı: Hadice – Sadi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Erdal Rojhılat
Adı Soyadı: Erselan Xanizade
Doğum Yeri: Kotol
Anne – Baba Adı: Esmer – Mıhyeddin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Argeş Roni
Adı Soyadı: Sefkan Kaya
Doğum Yeri: Mardin
Anne – Baba Adı: Gültekin – Mehmet Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Avareş Van
Adı Soyadı: Gökhan Kol
Doğum Yeri: Van
Anne – Baba Adı: Nazime – Sadrettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Rojhat Musyan
Adı Soyadı: Bayram Elhaman
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Ayten – Şadin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Xeyri Çewlik
Adı Soyadı: Emrah Ordu
Doğum Yeri: Çewlik
Anne – Baba Adı: Sıdıka – İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Delil Kobani
Adı Soyadı: Ewni Mahmud
Doğum Yeri: Kobani
Anne – Baba Adı: Zelix – Hikmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Xabur Derik
Adı Soyadı: Cabbar İsmail Muhammed
Doğum Yeri: Derik
Anne – Baba Adı: Bese – İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Rêber Kobani
Adı Soyadı: İbrahim Muhammed Osman
Doğum Yeri: Kobani
Anne – Baba Adı: Zehra – Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Seydo Refik
Adı Soyadı: Hogır Nesan
Doğum Yeri: Afrin
Anne – Baba Adı: Mevlude – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Seyfi Polat
Adı Soyadı: Ferhat Aslan
Doğum Yeri: Van
Anne – Baba Adı: Fatma – İkram
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

Kod Adı: Arhat Amed
Adı Soyadı: Mehmet Ali Algör
Doğum Yeri: Van
Anne – Baba Adı: Rabia – Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 – 14 Şubat 2021 / Garê

 

10 Şubat günü sabah saatlerinde başlayan ve 13 Şubat günü gece saatlerinde Türk ordusunun kaçışı ile son bulan Garê bölgesine dönük başlatılan işgal harekatı, şehit yoldaşlarımızın yiğitçe direnişleri sonucunda Türk ordusuna ceng meydanında ağır bir yenilgi yaşatmış, burnunu yere sürtmüş ve tarihi bir ders vermiştir.

ESİR KAMPINDA DESTANSI BİR DİRENİŞ GÖSTEREREK ŞEHİT DÜŞTÜLER

10 Şubat günü işgal harekâtını en erkenden fark eden komutanlardan biri esir kampı sorumlusu Şoreş Beytüşşebap yoldaşımız olmuştur. Operasyonu fark eder etmez işgalci düşmanın indirme yaptığı yeri tespit ederek yanındaki yoldaşlarla birlikte düşmana ilk darbeyi vurmuştur. İşgalciler ilk darbeyi alınca geri çekilerek esir kampını savaş uçakları ile bombalamışlardır. Esir kampındaki yoldaşlarımız yoğun bombardıman altında esir kampını ve esirleri korumak için büyük bir irade ve cesaret örneği göstererek işgalci düşmana darbeler vurup, günlerce amansız bir biçimde çatışmışlardır. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın sarsılmaz Apocu iradesi ve yetkin savaşçılığı karşısında çaresiz kalan işgalci Türk devleti bir kez daha alçakça yüzünü göstererek korkakça ve namertçe bir biçimde esir kampına karşı üç gün boyunca yoğun bombardımanlarda bulunduktan sonra kimyasal gazlar kullanıp sonuç almaya çalışmıştır. Son nefeslerine kadar direnerek işgalci düşmana tarihi bir yenilgi yaşatarak büyük bir ders veren büyük komutan Şoreş Beytüşşebap yoldaş komutasındaki Cudi Serhat, Bawer Elkê, Erdal Rojhılat, Argeş Roni ve Avareş Van yoldaşlarımız esir kampında destansı bir direniş sergileyerek şehadete ulaşmışlardır.

 

FEDAİ APOCU RUH İLE İŞGALCİLERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Sömürgeci soykırımcı Türk devleti 10 Şubat günü ilkin Garê alanını kapsamlı bir şekilde işgal etme saldırısı geliştirmiştir. Ancak alandaki güçlerimizin erkenden gelişen müdahalesi sonucunda sadece Siyanê alanına ve çevresine indirme yapabilen Türk ordusu bu alana sıkışmıştır. Siyanê alanına sıkışan işgalcileri korumak için onlarca keşif ve savaş uçağını günün 24 saati havada tutup sürekli bir biçimde alanı bombalayan Türk ordusu yine de ağır darbeler almaktan kurtulamamıştır. Profesyonel hareketli gerilla timlerimiz Türk devletinin tüm tekniğini yetkin gerilla hareket tarzı ve taktikleriyle ustalıklı bir biçimde boşa çıkararak işgalci düşmanı Siyanê alanına sıkıştırmış ve darbe üstüne darbe vurmuştur. Yeni dönem gerillacılığının Garê direnişinde pratikleşmesine öncülük eden Rojhat Musyan yoldaşımız Siyanê alanındaki işgalcilerin üzerine gözü pek bir cesaretle yürümüş, yoğun bombardıman ve savaş tekniğine rağmen düşmana ulaşarak etkili bir şekilde vurmuş ve tek başına bir işgalci birliğini Siyanê alanındaki bir tepeden söküp atmayı başarmıştır. Rojhat Musyan yoldaşın yüksek saldırı ruhu karşısında kayıplar veren işgalciler bu tepeyi bırakarak geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Rojhat Musyan, Xeyrî Çewlik, Delil Kobani, Xabur Derik ve Rêber Kobani yoldaşlarımız Apocu fedai militan ruh ile hiçbir tereddüt yaşamadan işgalci düşmanın üzerine yürümüş, dönem taktiklerini büyük bir ustalık ve yaratıcılıkla pratikleştirmiş, işgalci Türk ordusunu cezalandırarak ağır bir fatura kesmişlerdir. Garê’de unutulmaz bir direniş destanı yazan Rojhat, Xeyrî, Delil, Xabur ve Rêber yoldaşlarımız ceng meydanının yiğit savaşçıları olarak tarihe geçmişlerdir.

Seydo Refik yoldaşımız ise farklı bir direniş mevzisinde konumlanıp Garê alanını düşmana dar etmiş, kendi cephesinde işgalcilerin alanda yayılmasını önlemiştir. Her daim yüksek fedai ruhla Apocu militan katılımı kendisine esas alan Seydo yoldaşımız Garê savaşı sürecinde gerçekleşen hava saldırısında şehadete ulaşmıştır.

ŞEHİT DELAL HAVA KUVVETLERİ ESİR KAMPINDAKİ SAVAŞ SUÇUNU BELGELEDİ

İçerisinde birçok açıdan ilkleri barındıran Garê direnişinde önemli ve tarihi rol oynayan bir gücümüz de Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri’miz olmuştur. Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri her şeyden önce Türk devletinin tüm engelleme ve savaş tekniğine rağmen Garê savaşını, işgalci Türk ordusunun yaptıklarını havadan görüntüleyip belgeleyerek kamuoyuna somut ve inkar edilemez görüntüler sunarak tarihe not düşmüştür. İşgalci Türk ordusunun Siyanê esir kampındaki insanlık dışı savaş suçunu belgeleyen Hava Savunma Kuvvetleri’miz Türk ordusunu burada suçüstü yakalamıştır. Bu düzeyde teknik kullanma beceri ve kabiliyetine sahip Şehit Delal Hava Savuma Kuvvetleri’miz Garê savaşında önemli bir rol oynamıştır.

Garê savaşı sürecinde işgalci düşmanı karadan kuşatmaya alan gerilla timleri ile eş zamanlı bir biçimde işgalcileri havadan denetime alan Hava Savunma Kuvvetleri’miz özellikle 12 ve 13 Şubat tarihlerinde art arda eylemler gerçekleştirerek Siyanê alanını düşmana dar etmiş, birçok işgalciyi cezalandırmıştır. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın hem karadan hem de havadan eş zamanlı bir biçimde harekete geçerek Garê’de birçok işgalciyi cezalandırmış olması gerilla mücadele tarihimizde bir ilk olup başarılı, önemli, yeni ve tarihi bir aşamayı ifade etmektedir. Kuşkusuz Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri’ni bugünlere getirerek önemli bir düzey kazandıran, tarihi bir rol oynatan şehit yoldaşlarımızın büyük emekleri ve canları pahasına ortaya koydukları eşsiz çabadır. Partimiz PKK’deki her değer gibi şehitlerin emeği ile vücut bulan Hava Savunma Kuvvetleri’miz Şehit Doğa Jiyan yoldaşın fedailik çizgisinin takipçisi olduğunu Garê savaşında çok değerli şehitler vererek bir kez daha kanıtlamıştır. Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri’nin etkili bir şekilde rol oynamasına öncülük eden Hava Savunma Kuvvetleri Komutanları’ndan Seyfi Polat yoldaş komutasındaki Arhat ve Gelhat yoldaşlarımız Garê savaşında görevleri başında iken şehadete ulaşmışlardır. Gelhat Tolhıldan yoldaşımızın kimlik bilgileri daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştır. Yeni dönem gerilla çizgisi temelinde teknikte uzmanlaşmış, iradede fedaileşmiş ve gerillacılıkta profesyonelleşmiş şehit yoldaşlarımızın takipçisi olarak Kürdistan Özgürlük Gerillası’nı ve Hava Savunma Kuvvetleri’ni hem nitel hem de nicel olarak büyüterek amaçlarını mutlaka başaracağız.

Dört günlük savaş sürecinde kesin bir biçimde cezalandırıldığı tespit edilen işgalci sayısı 37’dir. Onlarca işgalcinin yaralandığı, 2 Skorsky helikopterin darbelendiği Garê direnişinde, 6’sı Siyanê esir kampında, 5’i çatışmalarda, 1’i hava saldırısında, 3’ü görevleri başında olmak üzere 15 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

ŞEHİTLERİMİZ BÜYÜK İNANÇ, YILMAZ İRADE VE SAVAŞ USTALIĞI İLE CEVAP VERDİ

Çağın teknolojisine ve savaş tekniğine karşı Apocu fedai militan irade, büyük inanç, yılmaz irade ve savaş ustalığı ile cevap veren şehit yoldaşlarımız tarihi ve başarılı bir direniş ortaya koymuşlardır. Faşist AKP – MHP rejiminin Garê işgal saldırısını kırarak işgalcilerin amaçlarına ulaşmasını engelleyen, işgalci Türk ordusunu bozguna uğratarak tarihi bir yenilgi yaşatan, işgal hevesini kursağında bırakan, burnunu yere sürterek Türk ordusunun Garê yenilgisini faşist rejim için sonun başlangıcı haline getiren Garê destanının yaratıcıları kahramanca direnerek şehadete ulaşan yoldaşlarımız olmuşlardır. Sonuç alıcı bu başarının kazanılmasını tamamen şehitlerimize borçluyuz.

Başta Garê direnişinin yaratıcı fedai komutanı Şoreş Beytüşşebap yoldaş olmak üzere, Cudi Serhat, Bawer Elkê, Erdal Rojhılat, Argeş Roni, Avareş Van, Rojhat Musyan, Xeyrî Çewlik, Delil Kobani, Xabur Derik, Rêber Kobani, Seydo Refik, Seyfi Polat, Arhat Amed ve Gelhat Tolhıldan yoldaşlar şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Fedai şehit yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Dönem taktiğini, mücadele yöntemini, sergilenmesi gereken Apocu fedai duruşu ve yüksek saldırı ruhunu ortaya koyarak son nefeslerine kadar yetkince temsil eden şehit yoldaşlarımız bizlere Önderliğimizin ve ülkemizin özgürlüğüne giden yoldaki mücadele perspektifini de sunmuşlardır. Yoldaşlarımızın anılarına ve şehitler çizgisine tereddütsüz büyük bir bağlılık sergileyerek amaçlarını mutlaka başarma sözünü veriyoruz.”