HPG, Komutan Agit Şevger’in şehit düştüğünü açıkladı

Amed Eyalet Komutanlığı Üyesi Agit Şevger şehit düştüğünü açıklayan HPG, “örnek bir Apocu militan ve cesur bir komutan olarak Amed’in sembol devrimcileri arasındaki yerini almıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“18 Mayıs 2021 günü Amed’in Lice ilçesine bağlı Banê Dêran köyü civarında işgalci Türk devleti bir operasyon başlatmıştır. Şiddetli çatışmaların ve ağır bombardımanların yaşandığı bu operasyonda Amed Eyalet Komutanlığı Üyesi Agit Şevger ve Armanc Cudî yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır. Armanc Cudî yoldaşımızın kimlik bilgileri netleştikten sonra halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Şehadete ulaşan Agît yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Agît Şevger
Adı Soyadı: Aydın Şimşek
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Hüsna – Nuri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mayıs 2021 / Amed

 

Kürdistan tarihindeki destansı direnişlerin kalesi olan başkentimiz Amed’in Bismil ilçesinde yurtsever ve tanınan bir ailede dünyaya gelen Agît yoldaşımız, Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin toplumsallaştığı ve halkımızın sömürgeciliğe karşı serhildanlara kalktığı bir dönemde Partimiz PKK ile tanışmıştır. Kürdistan gençliğinin akın akın direniş saflarına katıldığı bir dönemde aktif bir şekilde gençlik faaliyetleri sürdüren Agît yoldaşımız Kürdistan gençliğinin ulusal bilince ulaşmasında önemli bir emeğin sahibi olmuştur.

1998 yılında Önderliğimize karşı geliştirilen Uluslararası Komplo sürecinde, Önderliğimizi sahiplenmek ve komploculara karşı daha radikal bir mücadele sürecinin içerisine girmek amacıyla gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katıldığı ilk günden itibaren kendisini her anlamıyla geliştiren ve yetkinleştiren Agît yoldaşımız yer aldığı tüm çalışmalarda ve aldığı her görevde militan duruşu ve pratiğiyle öncü bir komutan olmayı başarmıştır.

Gerillaya ilk katıldığı bölge olan Amed’de uzun yıllar gerillacılık yapan Agît yoldaşımız, arazi hakimiyeti ve gerilla sanatındaki tecrübesiyle Türk sömürgeciliğine karşı geliştirilen birçok eyleme öncü düzeyinde katılarak, düşmanın özellikle Amed’de oluşturmak istediği sömürge sistemini alt üst etmiştir. Uzun yıllar Amed bölgesinde kaldıktan sonra 2009 yılında Medya Savunma Alanları’na geçen Agît yoldaşımız, burada aldığı ideolojik eğitimler ve üstlendiği kritik görevlerle kendisini daha da yetkinleştirmiş; olgun kişiliği ve örgütsel duruşuyla tüm yoldaşlarına örnek olmuştur. Başûrê Kurdistan alanında yaşadığı derin yoğunlaşmalarla daha önceki pratiklerini sorgulayan ve bunlardan önemli dersler çıkaran Agît yoldaşımız, Türk sömürgeciliğinin halkımıza karşı geliştirdiği soykırımcı saldırılara cevap olabilmek için ısrarla tekrar Amed bölgesine gitmek istemiş ve bu istemini pratikleştirmiştir. Çocukluğunun, gençliğinin ve ilk gerillacılık pratiğinin geçtiği Amed’e bu sefer Amed Eyalet Komutanlığı üyesi göreviyle dönen Agît yoldaşımız, omuzlarında taşıdığı sorumluluğun bilinciyle devrim çalışmalarına katılmış, düşmanın Amed özelinde ve tüm Kürdistan’da geliştirmek istediği soykırım politikalarının boşa çıkarılmasında önemli roller üstlenmiştir.

Yoldaşlarına karşı mütevazi, dürüst ve samimi duruşuyla, emekçi ve fedakar kişiliğiyle tüm yoldaşlarının sevgisini ve saygısını kazanmasını bilen Agît yoldaşımız; örnek bir Apocu militan ve cesur bir komutan olarak Amed’in sembol devrimcileri arasındaki yerini almıştır. Agît yoldaşımızın Apocu militanca duruşu, emsalsiz cesareti, samimi yoldaşlığı ve öncü komutanlığı biz yoldaşları tarafından her daim örnek alınacak ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin büyütülüp zafere ulaştırılmasında şehitlere verdiğimiz sözün adı olacaktır. Amed halkı ve gençliği Agîtlerin takipçisi olup mücadelesini her daim sürdürecek, silahını yerde bırakmayacak ve özgürlük yürüyüşünü binlerce Agît yaratarak mutlaka zafere ulaşacaktır.

Halkımızın özgürlük mücadelesine böylesine yiğit bir evlat yetiştiren değerli Şimşek ailesi başta olmak üzere tüm yurtsever Amed ve Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”