HPG: Xakurkê’de 28 işgalci cezalandırıldı, 4 gerilla şehit düştü

HPG, Xakurkê’de gerçekleştirilen eylemde 28 işgalci Türk askerinin cezalandırıldığını, 4 gerillanın da şehit düştüğünü belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Xakurkê’deki gerilla eyleminin sonuçlarını açıkladı. HPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“Güçlerimiz Xakurkê bölgesinde işgalcilere karşı Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi ruhuyla etkili eylemler gerçekleştirmiştir. Toplam 28 işgalcinin cezalandırıldığı eylemde Rustem, Lezgîn, Agît ve Dijwar yoldaşlarımız şehadete ulaştı. Eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir;

14 Mayıs günü saat 00:30’da Xakurkê bölgesindeki Lêlikan ve Dayla köyleri arasındaki arazide hareket halinde olan işgalciler güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenmiştir. Tam isabetle hedeflenen işgalcilere ait Reo tipi araç tümden imha edilirken, bu araçtaki 14 işgalci cezalandırılmıştır.

15 Mayıs’ı 16 Mayıs’a bağlayan gece saat 00:00’da güçlerimiz Xakurkê bölgesindeki Girê Lêlikan alanında işgalcilerin konumlandığı bir tepeye karşı koordineli gerilla eylemi düzenlemiştir. Güçlerimiz bu koordineli eylemi iki eylem kolu şeklinde sızma taktiğiyle gerçekleştirmiştir. Çok kısa bir sürede yıldırım hızıyla işgalcilerin bulunduğu bu tepedeki tüm mevzileri düşüren güçlerimiz, kayıpsız bir biçimde tepeyi tümden fethetmişlerdir. Burada 12 işgalcinin cenazesinin üzerine gidilmiş ve hepsinin cezalandırıldıkları netleşmiştir. Geri çekilme sürecinde Herkarê köyü civarında güçlerimiz ile işgalciler arasında yaşanan temas çatışmaya dönüşmüş ve sabah saatlerine kadar sürmüştür. Bu çatışmalarda da 2 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilmiştir. Büyük bir cesaretle düşmanın üzerine giden, taktik yaratıcılıkla çok kısa bir sürede düşman hedefini fethederek düşürüne ve bu eylemde toplam 14 işgalciyi cezalandıran Rustem, Lezgîn, Agît ve Dijwar yoldaşlarımız kahramanca şehadete ulaşmıştır.

ŞEHİT GERİLLALARIN KİMLİK BİLGİLERİ

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Rustem Qendîl
Adı Soyadı: Daniş Perwîzî
Doğum Yeri: Kamyaran
Anne – Baba Adı: Jila – Eset
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
16 Mayıs 2022 / Xakurkê

 

Kod Adı: Lezgîn Bawer
Adı Soyadı: Bawer Nas
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Sedef – Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Mayıs 2022 / Xakurkê

 

Kod Adı: Agît Rojhilat
Adı Soyadı: Kawa İsmaili
Doğum Yeri: Urmiye
Anne – Baba Adı: Hatice – Şemsettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
16 Mayıs 2022 / Xakurkê

 

Kod Adı: Dijwar Ertuşî
Adı Soyadı: Nurullah Gül
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Hemra – Nezir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
16 Mayıs 2022 / Xakurkê

 

RUSTÊM QENDÎL

Rustem yoldaşımız Rojhilatê Kurdistan’ın Kamyaran şehrinde dünyaya gelmiştir. Rojhilat halkımızın derin yurtseverlik bilinci, toplumsal kimliğe ve ülkeye bağlılığıyla büyümüştür. Bu yüzden rejim okullarında 11 yıl boyunca başarılı bir şekilde okumasına rağmen, halkının özgürlük mücadelesine katılmayı tercih etmiştir. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne 2013 yılında katılan Rustem yoldaşımız, kahramanlık çizgisinde yürümek için adını Rustem koymuştur. Özü ve sözü, fikri ve zikri, söyledikleriyle yaptıkları arasında tutarlılık olan Rustem yoldaşımız adı gibi olmayı esas almıştır. Kürdistan’ın birçok alanında yüksek devrimci coşkusu ve zafer inancıyla çeşitli görevler almış ve tüm görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Parti ideolojisinde derinleşmiş, yetkin bir Apocu militan olarak kendisini askerlik sanatında da geliştirmiştir. Yeni dönem gerilla çizgisini kavramak ve pratikleştirmek için yüksek çaba harcamış ve birlik komutanı düzeyinde Xakurkê bölgesine geçmiştir. Bu bölgeye erkenden adapte olarak görev üstlenmiş ve öncülük görevini yerine getirmiştir. İşgalcilere karşı büyük bir öfkesi olan Rustem yoldaşımız, 16 Mayıs gecesi yapılan eyleme yüksek cesarete sahip Apocu bir komutan olarak öncülük etmiştir. Bu eylemi sonuç alıcı bir şekilde gerçekleştirmeyi başarmış ve eylem ardından yaşanan çatışmalarda şehadete ulaşmıştır.

LEZGÎN BAWER

Lezgîn yoldaşımız Bakurê Kurdistan’ın yurtsever ilçelerinden Hezex’te dünyaya gelmiştir. Yurtsever Harûnî aşiretinin toplumsal kültürü ve ailesinden aldığı güçlü ahlakla büyümüştür. İki amcası özgürlük davasında şehit olan Lezgîn yoldaşımız, PKK şehitlerinden etkilenmiş ve özgürlük mücadelesinin yakından tanımıştır. Halkının özgürlük davasına kayıtsız kalmayarak 2013 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Medya Savunma Alanları’nda yeni savaşçı eğitimini gören ve gerillacılığa adım atan Lezgîn yoldaşımız, Garê, Kandil ve Xakurkê alanlarında kalmıştır. Özlü, dürüst, emekçi ve fedakar kişilik özellikleriyle erkenden gelişme kaydetmiştir. Yüksek cesaretinin yanı sıra farklı çalışmalarda yer almış ve görevlerini başarıyla yerine getirmiştir. Tim komutanı düzeyinde görev almış ve en son Xakurkê alanına geçmiştir. İşgalcilere karşı geliştirilen eylemlerde yer alan, yüksek cesaretiyle tanınan Lezgîn yoldaşımız hareketli gerilla tim savaş tarzını başarıyla uygulayan yeni dönem komutanlarından biri olmuştur. 16 Mayıs gecesi gerçekleşen eylemde de yüksek cesareti ve şahince vuruş kabiliyetiyle düşmana kök söktürmüş, eylemin ardından gelişen çatışmalarda sabaha kadar kahramanca çatışarak şehadete ulaşmıştır.

AGÎT ROJHILAT

Agît yoldaşımız Rojhilatê Kurdistan’ın Urmiye şehrinde, yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Abisinin Kürdistan Özgürlük Gerillası’na katılmış olması, daha çocuk yaşlardayken Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanımasına vesile olmuş ve yurtseverlik kültürüyle büyümüştür. Gerillaya karşı hep sempati besleyen, özgür Kürdistan hayalleri kuran Agît yoldaşımız, kendisinin de gerilla olacağı günü sabırsızlıkla beklemiştir. Abisi Xemgîn Rojhilat yoldaşımız 2006 yılında Cûdî bölgesinde şehadete ulaştığında, Agît yoldaşımızın sömürgecilere olan öfkesi daha çok artar ve bir gün mutlaka intikam almak için gerilla olma kararı verir. 2014 yılında Serhed’de gerilla saflarına katılır. Medya Savunma Alanları’na geçerek yeni savaşçı eğitimini alan, Apocu ideolojiyi ve PKK’yi tanıyan Agît yoldaşımız Xakurkê bölgesinde gerilla pratiğine başlamıştır. Daha sonra Medya Savunma Alanları’nın farklı bölgelerinde gerillacılık yapmış, önemli görevler üstlenmiştir. Aldığı her görevi mutlak başarı ölçüsüyle ele alan Agît yoldaşımız, parti duruşu ve katılımında örnek bir militan olmuştur. Son görev yeri olan Xakurkê bölgesinde büyük bir heyecanla pratiğe katılan Agît yoldaşımız, birçok eylemde yerini almış ve gözüpek cesaretiyle tanınmıştır. 16 Mayıs gece gerçekleştirilen başarılı eylemdeki yerini alan, yüksek bir fetih ruhuyla katılan, en etkili şekilde rol oynayan ve işgalcilere dünyayı dar eden Agît yoldaşımız, eylem sonrasındaki çatışmalarda kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

DIJWAR ERTUŞÎ

Dijwar yoldaşımız Wan’da, yurtsever Ertuşî aşiretinin bir ferdi olarak dünyaya gelmiştir. Wan’ın Xaçort mahallesinde, yurtseverlik kültürüyle büyümüştür. Xaçort gençlerinin düşman gerçekliğini bizzat gören ve serhildanlara kalkan duruşundan etkilenmiş ve devrimci gençlik faaliyetlerine katılmıştır. Birçok serhildanda öncü rol oynayan Apocu gençlerden biri olmuştur. Dijwar yoldaşımızın devrimci duruşunu hazmedemeyen düşman birçok sefer kendisini gözaltına alsa da, mücadele yolundan vazgeçirememiştir. Sömürgeci soykırımcı Türk devleti 2015 yılında Kürt halkına karşı topyekun soykırım saldırısı geliştirince Dijwar yoldaşımız da buna tepki olarak gerilla saflarına katılmıştır. Xakurkê alanında gerilla pratiğine başlamış, gerillacılığın ilklerini burada yaşamış ve gün geçtikçe tecrübe kazanmıştır. Xakurkê’de sevilen ve aranılan bir militan olan Dijwar yoldaşımız, birçok eyleme katılmış, askerlikte de yetkinleşmiştir. Yüksek cesareti ve yetenekleriyle eylemlere katılıp rol oynamıştır.  16 Mayıs gecesi gerçekleşen eylemde de düşmana en ağır darbeyi vuran yiğitlerden biri olmuş ve eylemin ardından gelişen çatışmalarda sabaha kadar kahramanca çatışarak şehadete ulaşmıştır.

Militanca duruş, yüksek cesaret ve fedaice katılımlarıyla Xakurkê’de destan yazan Rustem, Lezgîn, Agît ve Dijwar yoldaşlarımızın ailelerine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”