KDP, Garê bölgesine ağır silahlı özel kuvvetleri sevk etti

KDP, direkt Mesrûr Barzani'ye bağlı olan ağır silahlı Gulan güçlerini Garê bölgesine sevk etti. Gerilla alanlarına yerleşmek isteyen KDP'nin, yeni üs ve mevzi kurma peşinde olduğu belirtildi.

Zinê Wertê'nin ardından KDP bu sefer de Garê bölgesinde yeni provokasyon peşinde.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, KDP dünden bu yana Mesrûr Barzani'ye bağlı olan Gulan güçlerini Akrê'ye bağlı Dînartê kasabasına sevk etmeye başladı.

KDP’nin Roj peşmergelerini de Gulan güçleri ile birlikte bölgeye gönderdiği belirtiliyor. Peşmergelerin, gerillanın kontrolü altında olan bölgelere gitmek istememesi üzerine Mesrûr Barzani'nin kendisine bağlı özel kuvvetlerden oluşan Gulan güçlerini gönderdiği aktarıldı.

Alınan bilgilere göre, Melkê, Dosteka, Gîsê, Dînartê, Mezrînganê, Navxoş, Difrî, Mamişmiş bölgeleri ile Asuri köyüne plakasız askeri ve özel sivil araçlarla ağır silahların sevk edildiği belirtildi. Rojnews’in bölgeden yayınladığı görüntülerde de büyük bir gücün bölgeye sevk edildiği görülüyor.

Dînartê ve Nehlê ovası Duhok'un Akrê ilçesine bağlı. Fakat bölge Garê dağına daha yakın olduğu için gerilla alanları olarak biliniyor.