MİT'çi Heysem Topalca'nın öldüğü iddia edildi

Türk devletinin desteklediği DAİŞ ve El Nusra gibi çetelerin sorumlularından olduğu belirtilen ve Reyhanlı saldırısını organize etmekle de suçlanan MİT'e çalıştığı belirtilen Heysem Topalca’nın Konya’da şüpheli bir şekilde öldüğü öne sürüldü.

Türk devletinin desteklediği DAİŞ ve El Nusra gibi çetelerin sorumlularından olduğu belirtilen ve Reyhanlı saldırısını organize etmekle de suçlanan MİT’çi olan Heysem Topalca’nın Konya’da şüpheli bir şekilde öldüğü iddia edildi.

Gazeteci Cevheri Güven’in haberine göre Topalca, Karapınar-Konya yolu Akçayazı Mahallesi Merdivenli mevkiinde 10 Şubat günü, saat 21.00 sıralarında öldü. Topalca’nın bulunduğu 68 KH 911 plakalı otomobil ile 06 KH 8433 plakalı TIR’ın çarpıştığı belirtiliyor.

Çarpışma sonucu otomobildeki Topalca (54), Macit El Hacı Ali (33) ve Bilal El Muhammed’in (21) öldüğü belirtiliyor.

Aynı kazada Döne Abdullah (55), Nureddin El Hac Ali (19), Abdullah El Hac, İbrahim El Muhammed (30) ve Halit Bargut (15) ise yaralandı.

Ölenlerin otopsi işlemlerinin ardından Hatay’ın Yayladağı ilçesine defin için gönderildiği belirtildi.

Habere göre kaza sonrası gözaltına alınan TIR şoförü Mustafa Usta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Heysem Topalca birçok suça karıştı. Türk devleti ile ilişkileri artık bir sır değil. Türk istihbarat teşkilatı MIT adına çalıştığına dair çok sayıda tanık ve belge ortaya çıktı.

KESİNLEŞMİŞ CEZAYA RAĞMEN SERBESTÇE DOLAŞIYOR VE SUÇ İŞLİYORDU

Mayıs 2013’teki Reyhanlı katliamı ve Mart 2014’teki Niğde Ulukışla’daki DAİŞ saldırısının “firari” sanığı olarak “arandığı” öne sürülen Topalca’nın, Aralık 2015’te 12 yıl kesinleşmiş cezasına rağmen birçok kişiyle birlikte otomobil ile rahat bir şekilde seyahat etmesi de Türk devleti ile olan ilişkilerini gözler önüne seriyor. Topalca’nın sadece 2011 ile 2014 arasında Türkiye’ye en az 873 kez giriş çıkış yaptığı belirtiliyor. 7 Kasım 2013’te Adana’da yakalanan ve içerisinde 953 adet havan topu ile 10 füze başlığının olduğu TIR davasında yakalanmış ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.