MİT ile KDP'nin 'çocuk kaçırma' yalanı gerçeğe çarptı

MİT ve KDP'nin başlatmış olduğu "PKK, YPG/YPJ, QSD çocuk kaçırıyor" algı operasyonu ellerinde patladı.

Türk istihbaratı ile KDP'nin Kürt Özgürlük Hareketi ile Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Halk Koruma Birlikleri (YPG) ve Kadın Koruma Birlikleri'nin (YPJ) kriminalize etmek için başlattığı "çocuk kaçırma" algı operasyonu yine ellerinde patladı.

KDP istihbaratına yakın bir site 4 Ocak günü "PKK tarafından kaçırılan 25 çocuğun resim ve kimlik bilgileri paylaşıldı" başlığıyla bir haber yayımladı.

Sosyal medya üzerinde habercilik yapan Proaktif Atölye ( @ProaktifAtolye ) isimli bir hesap ise kaçırıldığı iddia edilen çocuklara ve ailelerine ulaştı.

Aileler ve isimleri geçen çocuklarla yapılan görüşmelerin sonuçları ise söz konusu algı operatörlerinin yalanlarını bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Proaktif Atölye'nin yaptığı görüşmeler sonucu kaçırıldığı iddia edilen çocukların büyük kısmı ailelerinin yayında bulunurken, birçok çocuk ise askeri güçlere başvurularda bulunduklarını ancak yaşları küçük olduğu için geri çevrildiklerini belirtiyor.

Proaktif Atölye'nin "PKK çocukları mı kaçırıyor? QSD, YPJ ve YPG çocukları zorla silah altına mı alıyor? MİT-KDP-ENKS çevrelerinin ve kimi gazetecilerin yoğunca iddia ettiği bu konuyu sizler için derledik. Kaçırıldığı iddia edilen çocuklar ve aileleri ile görüştük. Röportajların tam hali flood'ta" duyurusuyla yaptığı görüşmelerden bazılarını sonuçları şöyle:


Kaçırıldığı iddia edilen Diyar Fuad Ehmed, "Kaçırılmadım, irademle gittim. Israrıma rağmen beni eve geri gönderdiler. 18 yaşını doldurunca yine gideceğim" derken; çocuğun annesi ise "Oğlum evdedir. Okula gidiyor" diyor. Diyar'ın babası da söz konusu iddialara "Lanetliyorum. Kanı bozuk satılmışlar iftirada bulunmasın" tepkisinde bulunuyor.
 



Kaçırıldığı iddia edilen Lina Abdulbaki de "DAİŞ'le savaşmak için arkadaşlara katılmak istedim. Arkadaşlar yaşımın küçük olduğunu fark edince beni eve gönderdi" diyor. QSD üyesi olan Lina'nın babası da "O zaman kızımı ben mi kaçırdım?" diye soruyor ve ekliyor: "Ben kendim QSD üyesiyim. Bu iddialar doğruysa demek ki ben kendi elimle kızımı kaçırmışım."

 



Kaçırıldığı iddia edilen Cudi Adnan, "Kendi irademle gittim. Arkadaşlar ne zaman büyürsen o zaman gelebilirsin, dedi. Partinin kapısı bize her zaman açıktır" derken, Cudi'nin annesi ise şunları dile getiriyor: "Her taraftan Kürtlere savaş açıldığını gören çocuklar kendi iradeleriyle YPG'ye ulaşıyorlar."

 



Kaçırıldığı iddia edilen Ronida Dari da yaşı küçük olduğu için üyelik başvurusu kabul edilmeyenlerden Ronida Dari, "Kendi rızamla YPJ'nin yanına gittim. Küçük olduğum için beni geri çevirdiler" diyor. Ronida'nın annesi de Türk istihbaratı aklıyla hareket edenlerin algı operasyonlarını şu sözlerle teşhir ediyor: "Bir çocuk tökezlese bile basında Apocular onu düşürdü diye yayıyorlar. Halkı partiden uzaklaştırmak için psikolojik savaş yapıyorlar."

 


Kaçırıldığı iddia edilen Fethi Mihemed'in babası da "Sekiz ay önce çocuğumuz gitti. Kendi iradesiyle gitti. 12-13 gün kaldı. Arkadaşlar alıp getirdi. Şimdi oğlumuz buradadır" derken, annesi de "Allah razı olsun. Oğlumuzu geri yolladılar. Şimdi evinde, köyünde, işinde ve gücündedir" diyor.

 


Kaçırıldığı iddia edilen Rojhilatlı Esrin Mihemedi'nin babası da İran rejimi tarafından kendilerine kızlarının zorla kaçırıldığına dair belge imzalattırıldığını ve bunun üzerine Güney Kürdistan'a göç ettiklerini belirterek, "Kızım kendisi katıldı. İşgalci Türk ordusunun bombardımanında şehit düştü. Zalimlerin hilelerine inanmayın" ifadelerinde bulunuyor.

 



Kaçırıldığı iddia edilen Hêlîn Fehd, Rênas Tahir, Kewser Eli ve Dijwar Xelil'in aileleriyle de görüşen Proaktif Atölye, ailelerin beyanatlarına da yer veriyor. Aileler, iddia edildiği gibi çocuklarının kaçırılmadığını söz konusu haber ve iddiaların PKK, YPG, YPJ ve QSD'yi karalama kampanyasının ürünü olduğunu ifade ediyor.

 


 


 


 



QSD, YPG ve YPJ'nin Cenevre Sözleşmesine imza atması ve 18 yaş altı çocukları silah altına almayacağı taahhüdüne rağmen Türk devleti ile KDP'nin koordineli bir şekilde yürüttüğü "QSD, YPJ ve YPG çocukları zorla kaçırıp silah altına alıyor?" algı operasyonu devam ediyor.