PKK Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Yasin Bulut Süleymaniye’de katledildi

PKK Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Yasin Bulut (Şükrü Serhat), hastalığı nedeniyle tedavi için gittiği Süleymaniye kent merkezinde silahlı saldırı sonucu şehit düştü.

PKK Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Yasin Bulut, tedavi için geldiği Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde silahlı saldırıya uğradı.

Saldırı bu sabah yerel saatle 09.00 sıralarında Çarçira mahallesinde gerçekleşti. Bulut’un yolda yürürken tarandığı bildirildi.  

Vücuduna dört mermi isabet eden Bulut, şehit düştü. Olay yerine gelen polisler, Bulut’un cenazesini Adli Tıp kurumuna götürdü.

Yerel kaynaklar saldırının Türk istihbarat servisleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtiyor.

Yasin Bulut, 1957 yılında Kuzey Kürdistan’ın Kars kentinde dünyaya geldi. 1978 yılında PKK ile tanışarak, katılım sağladı.  12 Eylül 1980 faşist askeri darbesi sırasında tutuklandı ve Amed cezaevinde tutuldu. Burada vahşi işkencelere maruz kalan ve PKK’nin öncü kadroları ile tanışan Bulut, 1991 yılında cezaevinden çıktıktan sonra Kürdistan dağlarına yöneldi.  Bulut, 15 yıldır PKK Şehit Aileleri Komitesi’nde yer alıyor ve Güney Kürdistan’da faaliyet yürütüyordu.