Putin’den ‘yolsuzluk’ yanıtı: Saray benim değil!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görkemli bir saray sahibi olduğu yönündeki suçlamaları kabul etmedi.

Suçlama, Rusya’ya dönüşünde tutuklanan muhalif Aleksey Navalni tarafından ortaya atıldı. Bu araştırma kapsamında hazırlanan bir video, 86 milyon kez izlendi.

Putin, Rus öğrencilerle bir araya geldiği bir buluşmada, “Zaman darlığından bu filmi izlemedim. Bana ait olarak gösterilen hiçbir şeyi benim veya yakınlarımın değil” iddiasında bulundu.

Navalni, “Putin için bir saray: En büyük rüşvetin öyküsü” başlıklı araştırma videosunda, Karadeniz kıyılarındaki görkemli bir sarayı gösteriyor.

44 yaşındaki Navalni, zehirlendikten sonra tedavi için götürüldüğü Almanya’dan dönüşünde 17 Ocak günü Rusya’da gözaltına alınmıştı. Navalni en az 15 Şubat’a kadar tutuklu kalacak, hakkında birçok soruşturma var.

23 Ocak Cumartesi günü Navalni’nin serbest bırakılması için ülke genelinde on binlerce kişinin katıldığı gösteriler düzenlendi. Moskova’daki gösteriye organizatörlere göre 20 bin, polise göre 4 bin kişi katıldı. 114 kentte yapılan eylemler sırasında 3700 kişi gözaltına alındı. Bu eylemler, son 20 yılın en önemli eylemlerinden biri olarak kayda geçti.

Navalni’nin ekibi 31 Ocak Pazartesi günü saat 12.00’de tüm kentlerde yeniden sokaklara çıkmaya çağırdı. Çağrıda, “Navalni’nin özgürlüğü için. Hepimizin özgürlüğü için. Adalet için” denildi.