Seferi Yılmaz'ın evine yerleştirilmiş kayıt cihazı bulundu

Umut Kitabevi'nin sahibi Seferi Yılmaz'ın evinde gizlice yerleştirilmiş kayıt cihazı bulundu.

Mezopotamya Ajansı(MA)'nın haberine göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşayan ve 2005 yılında sahibi olduğu Umut Kitabevi'ne yönelik devlet güçlerince yapılan saldırıda yaralanan Şemdinli Belediyesi eski Eşbaşkanı Seferi Yılmaz’ın evine yerleştirilmiş bir kayıt cihazı bulundu. Yılmaz Ailesi, cihazı söktüklerinde halen çalışır durumda olduğunu fark etti. Cihazın ucunda kamera da olduğu görüldü.

'AKP EVİMİZİN İÇERİSİNE KADAR GİRİYOR!'

Yılmaz, "Geçmişte FETÖ'nün yaptığını şimdi AKP yapıyor. Yasa dışı yollarla bizim hakkımızda bilgiler toplanıyor. Hatta evimizin içerisine kadar cihaz yerleştirecek bir noktaya taşıdılar" dedi.
Yılmaz, "Bu durumun peşini bırakmayacağım. Kamuoyunun bu konuda sessiz kalmaması gerekiyor. Gerekli tüm hukuki başvuruları yapacağım. Bu konunun üzerinin kapanmaması gerekiyor. Bu konuda muhalefet ve sivil toplum örgütlerinden destek bekliyorum. Avukatımla görüştükten sonra cihazı gerekli yerlere ileterek suç duyurusunda bulunacağım. Cihazın seri numaraları mevcuttur ve nereye ait olduğu da biliniyordur” diye konuştu.

İLK DEĞİL

Yine Urfa'nın Siverek ilçesi Karageçi Mahallesi'nde yaşayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclis (PM) üyesi Bekir Karageçili de evine yaklaşık 30 metre mesafede bulunan taşlar arasına gizlenmiş bir kamera bulmuştu.