YPG Sözcüsü: Efrîn’deki saldırı ile hiçbir bağlantımız yok

YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, Efrîn kent merkezindeki hastaneye yönelik yapılan saldırı ile hiçbir bağlantılarının olmadığını söyledi.

YPG Resmi Sözcüsü Nuri Mehmud, Efrîn kent merkezindeki hastaneye yapılan saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “12 Haziran’da Efrîn kent merkezinde bir hastaneye düzenlenen saldırıda çok sayıda masum sivil hayatını kaybetti. Türk devleti başkanı Erdoğan her zaman olduğu gibi güçlerimizi doğrudan ve yalan haberlerle suçladı.

Türkiye hükümeti gibi başta Suriye olmak üzere içeride ve dışarıda terörü kullanan bir hükümet başkasını asla terörle suçlayamaz. İşgal ettiği bölgelere doğrudan Erdoğan tarafından terörün her türlüsünü yürütenler kendisini sivillerin savunucusu olarak gösteremez.

YPG olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Saldırı ile hiçbir bağlantımız yoktur aynı zamanda sivillerin hedef alınması prensibimiz ve mücadelemizin bir yöntemi değildir. Halkımızı, Türkiye’nin desteği ile Suriye’ye yayılan terörden kurtarmak için yıllardır teröre ve işgale karşı mücadele ediyoruz. Sivillerin bütün savaşlarda korunmasının mücadelemizin öncelikli amacı olduğunu bir kez daha belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.