YRK, şehit düşen HPG Mardin Eyalet Komutanı’nı andı

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) Komutanlığı, Mardin’de şehit düşen HPG Mardin Eyalet Komutanı Hasan Mahmud’u (Hewram Awyer) andı.

YRK yaptığı yazılı açıklamada 29-30 Mart tarihlerinde iki gün boyunca Bagok bölgesinde yaşanan çatışmalarda şehit düşen Doğu Kürdistanlı gerilla komutanı Hasan Mahmud’u andı.

Açıklamada, “Bizler, Mardin Eyalet Komutanı Hewram Awyer kod adlı Hasan Mahmut’un Şehitler Kalesi Mardin-Bagok bölgesinde 29-30 Mart’a şahadete ulaştığının haberini aldık. Mahmut Jawero bölgesinde bulunan Bizlan köyünde yurtsever bir ailede doğdu ve burada büyüdü. Doğu Kürdistan’da uzun bir süre gerilla olarak kaldı, burada çalışma yürüttü. Duruş ve pratikleriyle arkadaşlarının arasında Apocu bir fedai oldu” denildi.

“Sonuna kadar önderlik ve halkına bağlı olacağının sözünü vermişti. Bu duruşla gerilla yaşamında öncü oldu” diye ekleyen YRK, şöyle devam etti:

“Düşmana karşı, Kürt halkı üzerinde yürütülen saldırılar karşısında büyük bir direniş gösterdi. Rojhilat’tan (Doğu) Bakur’a (Kuzey) kadar en üst mertebede kendini Kürt özgürlük mücadelesine kattı. Bu konudaki rolünü layıkıyla yerine getirdi. Halkının onuru için Kürdistan topraklarında tereddüt etmeden büyük bir coşku ve heyecan ile yürüdü. Dönemin Halk Devrim Savaşı komutanı oldu. Kuşkusuz Doğu Kürdistan direnişini ve yurtseverlik sembolü olan direniş silahını yerde bırakmayacağız.

Doğu Kürdistan’da gerillanın gelişimi ve halkının özgürlüğünü sağlaması çabası ile komutan Hewram Awyer’in arkadaşının emeğine layık olacağız. Bizler sonuna kadar ölümsüz şehit Hewram Awyer’in komutası altında olacağız. Başta ailesi, Doğu Kürdistan halkının ve Kürdistan’ın tamamına başsağlığı diliyoruz. Hewram Awyerlarla devrimin yolu aydınlanacaktır.”