Yunan Dışişleri Bakanı: Türkiye ihlallere devam ederse yaptırımlar gündeme gelecektir

Bugün Türkiye’yi ziyaret eden Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kameralar karşısında atıştı. Görüşmede konuşan Dendias Türkiye’nin hiçbir konuda Yunanistan’a ders veremeyeceğini söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu canlı yayında sözlü bir atışma yaşadı.

Dendias ile Çavuşoğlu’nun atışmasına sebep olan konular arasında karasular sınırı, göçmenlik, Türkiye’nin “azınlık”lara baskıları yer alıyordu.

Görüşmenin asıl amacı ise Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunları değerlendirebilmekti.

Türkiye’nin Ege ve Akdeniz’deki hareketliliği, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında göçmenler konusundaki anlaşmanın uygulanmamasını eleştiren Dendias, “Türkiye Yunanistan’a ders veremez” dedi.

Dendias, “Yunanistan’ın pozisyonu çok net, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’de uluslararası sözleşmeleri, Yunanistan’ın haklarını ihlal ettiğini ilk kez duymuyorsunuz. Türkiye Yunanistan toprakları üzerinde 400 uçuş yaptı..

Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını ihlal eden eylem ve davranışlardan vazgeçilmesi gerekir. Türkiye eğer bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse o zaman yaptırımlar gündeme gelecektir. Bir kere daha ifade etmek isterim Yunanistan Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyor. Biz inanıyoruz ki komşu üyeler olarak her iki taraf ve biz Türkiye'den çok fazla şey kazanabiliriz. Ancak biz buna karar verecek değiliz" diye konuştu.