4 bombalı saldırıda en az 12 ölü, DAİŞ üstlendi

Çarşamba günü Afganistan'da, Mezar-ı Şerif'te üç minibüse ve başkent Kabil'de bir camiye yönelik dört bombalı saldırıda en az on iki kişi öldü, DAİŞ saldırıları üstlendi.

Afganistan’ın kuzeydeki büyük şehri Mezar-ı Şerif'te bombalar şehrin farklı bölgelerine üç minibüse yerleştirilen bombalar sonucu en az on kişi öldü, yaklaşık on beş kişi de yaralandı.

Çarşamba akşam saatlerinde düzenlenen saldırıların sorumluluğunu DAİŞ çeteleri  üstlendi.

İçişleri Bakanlığı, Kabil'de akşam saatlerinde bir camiyi hedef alan başka bir bombalı saldırıda en az iki kişinin öldüğünü ve on kişinin de yaralandığını söyledi.

Kabil Acil Durum Hastanesi, camide meydana gelen patlamada beş kişinin öldüğünü ve 22 kişinin yaralandığını tweetledi.

Nisan ayının sonunda ülkeyi vuran ölümcül saldırılardan bazıları DAİŞ çeteleri tarafından üstlenilmişti ve özellikle DAİŞ tarafından sapkın olarak kabul edilen Şii Hazara azınlığı hedef alınmıştı.

28 Nisan'da, Mezar-ı Şerif'te, DAİŞ’in üstlendiği ve Şii yolcuları taşıyan iki minibüse yönelik bombalı saldırılarda dokuz kişi hayatını kaybetmişti.

21 Nisan'da bu şehirde bir Şii camisi de bombaya hedef oldu. En az 12 kişi öldü, 58 kişi yaralandı ve saldırının sorumluluğunu yine DAİŞ çeteleri üstlendi.

Ertesi gün, Kunduz'da (kuzeydoğu) Cuma namazı sırasında Sufilerin uğrak yeri olan bir Sünni camisine düzenlenen bombalı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu en az 36 kişi hayatını kaybetti.

Kabil'de 29 Nisan'da Cuma namazından sonra Sünni bir camide meydana gelen patlamada on kişi öldü.